Travak - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Travak

Gent

What? De Arteveldestad belooft dit najaar een vat vol creativiteit te worden, en dan voornamelijk in de bruisende Brabantdam. De straat wordt, naar aanleiding van de aanhoudende (wegen)werken op de Bravoko-as, omgevormd tot een tijdelijke shop-up zone vol creatieve of ambachtelijke pop-up projecten. In de etalages van de Brabantdam vind je een bloemlezing van enkele unieke designers: meubelontwerpers, zeefdrukkers, instrumentenbouwers… Er komt een expocontainer die gevuld wordt door onder meer grafisch kunstenaar Bert De Geyter en fotografe Sarah Eechaut. BAKAbar opent een pop-up vol koffie en taart, verschillende foodtrucks zullen de straten vullen en het gloednieuwe Bliss is dan weer een Scandinavische concept store. De Brabanttram, een oude tram op de Kouter, staat drie maand gratis ter beschikking voor de organisatie van audiovisuele evenementen. De ramen van de Brabanttram zullen bekleed worden door een expositie van een fotograaf die vaak wisselt.

Looks? Travak is een zone die constant evolueert, creatievelingen zullen de shop-up verder aanvullen in de komende weken dus het uitzicht van de verschillende etalages en de buurt zal er geregeld anders uitzien. Rode draad doorheen de buurt is wel duidelijk: inspirerende lifestyle invalshoeken, een wandeling door Pinterest zeg maar.

What else? Presentator en DJ Tomas De Soete is trotse peter van het project en zal tijdens de openingsavond achter de draaitafel staan. Er is in samenwerking met Ginderella een limited Edition TRAVAK-gin ontwikkeld, die te koop zal zijn bij de drankenhandels in de buurt.

Info? Vanaf 17 september tot minstens eind 2015 in de Gentse Brabantdam, Vogelmarkt en Kouter.

Travak Travak Travak Travak Travak Travak Travak Travak