Time to shine in sunny Antwerp! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Time to shine in sunny Antwerp!

 

Geen betere plek dan Antwerpen om de eerste lentekriebels te voelen en later voluit te genieten van écht zomerweer. ’t Stad uit zich dan prompt als dé plek bij uitstek om tal van hippe, unieke pop-ups, magnifieke tuinen of parken en fantastische terrasjes en pleinen te ontdekken. Denk: zwoele avonden, frisse briesjes (of biertjes) én een geweldige setting. Newplacestobe ging – al dan niet met de cocktail in de hand – op zoek naar de leukste sunny spots. Time to shine!

Het is soms niet evident om in een grote, drukke stad te genieten van een zalig zomers weertje, maar in Antwerpen zijn er wel degelijk enkele verborgen parels die je doen wegdromen naar exotischere oorden.

 

Gratis grillen

Heel veel Antwerpenaren hebben geen terras, balkon of stadstuintje aan hun woonst. Toch sluit dat de mogelijkheid om te barbecueën niet uit. Want waar rook is, is een (openbare) barbecue! De Scheldebocht bijvoorbeeld is tijdens de zomer een heus grilmekka. Als je de stroom in noordelijke richting volgt, bots je tegen een mooi stukje gras waar heel wat (jonge) gezinnetjes, vriendengroepen of koppels naar toe trekken om te bakken en braden. Het is daarom ook hét moment om nieuwe mensen te leren kennen, sharing is caring…

Groene oases

Een stukje groen middenin de stadsdrukte? Antwerpen kent heel wat mogelijkheden die een oase van rust bieden. Zo kan je vanaf half april terecht in Jardim, niet toevallig het Portugese woord voor tuin. Jardim is namelijk een gezellige city garden waar je kan zomeren bij verschillende foodtrucks en cocktailbars. DJ’s laat de juiste summer vibes vaak tot in de vroege uurtjes weerklinken. Ook koffiebar Coffeelabs is met z’n dakterras de place to be voor creatievelingen tijdens warmere tijden. Je droomt er gemakkelijk weg met een boek en frisse home-made iced tea in de hand. De vele houten paletten zijn extra aanlokkelijk door de kussens!

Jardim

Music maestro

Op het gezellige Hendrik Conscienceplein wemelt het bij de eerste zonnestralen meteen van de levensgenieters. De terrasjes zijn er nooit veraf en zien er stuk voor stuk aanlokkelijk uit, en eigenlijk geldt krak hetzelfde voor de bankjes en zelfs de grond – of toch tenminste voor de jonge generatie. Op het Conscienceplein houdt het gelijknamige standbeeld (ter eerbetoon van de Vlaamse auteur van onder meer ‘De leeuw van Vlaanderen’) een oogje in het zeil. De Erfgoedbibliotheek op datzelfde plein is trouwens ook een bezoekje waard als die wolken dan toch eens komen piepen. Het is een studie- en stilteplek in het hart van Antwerpen en je vindt er meer dan vijf eeuwen Vlaamse cultureel erfgoed.

Ecologisch zwemmen

Wie het niet erg vindt om het centrum van Antwerpen achter zich te laten, kan zich ook naar stadsrand Deurne begeven. Deze randgemeente heeft in de zomer een grote troef: zwemvijver Boekenberg. Het is de grootste ecologische zwemvijver van Europa! Speciaal bodemmateriaal en planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor het zwembad geen chemicaliën bevat. De grote vijver is ruim 70 meter lang en er is ook nog een kleiner bad voor de kleinsten. Op de ligweide waan je je zo aan de kust! Leuk om te weten, is dat de toegang tot de zwemvijver volledig gratis is.

Sky is the limit

Vanaf 1 juli kan je op 46 (!) meter hoogte cocktails nippen met een prachtig uitzicht over ’t Stad in de Skybar. Het is dé plek om je te laten verrassen. Deze cocktail-, apero- en loungebar bevindt zich namelijk op de twaalfde verdieping van het Lindner Hotel & City Lounge. Het terras is strak en oogt modern, maar de verschillende loungehoekjes zijn gezellig. Maar waarvoor we écht naar de Skybar zakken: het fenomenaal zicht over Antwerpen!

Toen Itineraries of Taste (het online platform vol reisinspiratie van watermerk S. Pellegrino) op zoek ging naar de leukste plekjes in de stad Antwerpen, hielp Newplacestobe maar wat graag mee met die zoektocht. Meer lees je hier