De tien beste cocktailbars - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

De tien beste cocktailbars

Voor al die dappere zielen die morgen aan Tournée Minerale beginnen, een overzicht van de beste Belgische cocktailbars. Want vanavond kan het nog. Drink like there is no tomorrow.

Green Lab

Brussel

Hét walhalla voor elke gin-liefhebber, met het grootste aanbod in België. Maar ook de avontuurlijke drinker komt hier aan zijn trekken bij een glaasje absint.

Meer info

Dogma

Antwerpen

Keer terug naar de ‘roaring twenties’ in het elegante interieur van Dogma, waar enkele van ’s lands beste cocktailshakers achter de bar hebben postgevat.

Meer info

The Cobbler

Gent

David Lebeer was in 2018 nog de beste Belgische bartender. Nog steeds zorgt hij voor innovatieve combinaties en onvervalste klassiekers in de cocktailbar van hotel 1898 The Post.

Meer info

The Pharmacy, Knokke & Antwerpen

Knokke

De familie Van Ongevalle kreeg cocktails met de paplepel ingegoten. Hun bar in Knokke is intussen een icoon, de gezellige vestiging in Antwerpen is goed op weg.

Meer info

Koks & Tales

Hasselt

Een tomate crevette in cocktailvorm, die drink je bij Koks & Tales in Hasselt waar Rob Biesmans achter de cocktailshakers staat.

Meer info
koks-tales

Jigger’s Noble Drugstore

Gent

Een rasechte speakeasy waar het plaatje helemaal klopt: de old fashioned decoratie, de coole muziek en voor de liefhebbers ook een old fashioned op tafel.

Meer info

Smoods

Brussel

Het kleurrijke restaurant van Hotel Bloom in Brussel heeft een minstens even kleurrijke cocktailkaart op de bar prijken.

Meer info
smoods-ok

Bruut

Hasselt

Bruut is geen cocktailbar pur sang, maar op vrijdag en zaterdag merk je niet eens het verschil al sippend van een Pornstar Martini of een Reversed Seks on the Beach.

Meer info
bruut-ok

Bar Burbure

Hasselt

Drie steden deden dienst als inspiratie voor deze hippe bar: New York, Milaan en Londen. De lat ligt kortom bijzonder hoog voor zaakvoerder Jurgen Lijcops, maar zo heeft hij het graag.

Meer info

The Drifter

Gent

Een rasechte Tiki bar, met een cocktailkaart die doet wegdromen naar de Carraïben en Polynesië. Zowel de cocktails als het kleurrijke interieur staan garant voor instant happiness.

Meer info
drifter