Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Summer Bar Madness: de hipste zomerbars

De zomer is volledig losgebarsten en dus schieten de zomerbars weer als paddenstoelen uit de grond. Terugkerende concepten, totaal nieuwe pop-ups, bars die in een nieuw jasje gekropen zijn, … Wij lijsten enkele toplocaties op. Let the summer bar madness begin!

Sommar

Antwerpen

Editie vier van SOMMAR, dit keer op een steenworp van het MAS. Locatie: Hangar 26/27. Te midden van een industriële setting dus, maar toch lekker laidback. Deze ‘Urban Oasis’ is meer dan zomaar een zomerbar: het organiseert leuke events zoals closet sales en petanquetoernooien. En er is een samenwerking met Deliveroo: zij leveren gratis bij SOMMAR.

Meer info

T'île Malines

Mechelen

In de Mechelse rand, omgeven door het water van de Dijle: een zomerbar op een schiereiland, veel toepasselijker wordt een locatie niet. Hier kom je om te ontsnappen aan de drukte van de stad, maar even goed om de beentjes los te gooien in een rustiek atelier, een kleurtje te pakken op het strand, of een romantische avond te beleven onder de sfeervolle stretchtent.

Meer info

Bar Bricolage

Gent

Voor het derde jaar op rij kan in Gent terecht bij Bar Bricolage. Een zomerbar die zich ook op maatschappelijk vlak profileert, want 80% van wat op deze oorspronkelijk ‘wilde’ plek werd gevonden, is herbruikt. Upcycling, daar draait het hier rond. Voor het overige kan je hier terecht voor biertjes van kleine brouwerijen, cocktails, optredens en zijn ook heel wat partnerorganisaties betrokken om de hele zomer lang voor het nodige entertainment te zorgen.

Meer info

Regatta

Antwerpen

Basically, alles wat je zoekt in een zomerbar: apero, strand en waterpret! De sportievelingen die tussen het wakeboarden door een hongertje krijgen, kunnen recht van de steiger naar het drijvende restaurant wandelen

Meer info

Ipanema

Hasselt

De hipste zomerbar van Hasselt is terug, voor de derde keer al. Locatie blijft ongewijzigd: de binnenplaats van discotheek Versuz wordt weer een beetje Ibiza. Overdag kom je hier chillen en genieten van de zon, ’s avonds gaat het feest gewoon door, zoals je kan verwachten bij Versuz.

Meer info

Brussel Bad

Brussel

Brussel Bad is een stadstrand met een onuitputtelijke bron aan plezier. Zeg maar gerust “voor ieder wat wils. Twee vis-à-vis kanaaloevers bieden samen geweldig zomerse activiteiten. Luieren in de zon, dansen, waterfietsen of een openluchtcinema zijn maar enkele van de vele opties.

Meer info

GASTON

Gent

Een rooftopbar die enkel tijdens de zomermaanden open is. De reden om hierheen te komen: het indrukwekkende zicht op de Gentse skyline. En natuurlijk ook voor de leuke sfeer, die voor ieder wat wils heeft: de bar brengt je meteen in tiki-sfeer en binnen loopt het klassiek tafelen moeiteloos samen met het vintage meubilair. Dit jaar komt daar nog het strandgevoel bij: een strandcabine, strandstoelen en een klein ‘zandstrand’ do the trick.

Meer info

Bocadero

Antwerpen

Het grootste stadsstrand van Antwerpen (3650 vierkante meter) is ondertussen een vaste waarde geworden. Bij Bocadero heb je heel wat verschillende hoekjes die je kan ontdekken. Loungen doe je in de rode ligzetels of op de comfykussens op het strand, maar je kan bijvoorbeeld ook aperitieven aan de hoge witte tafeltjes in de overdekte lounge. Eén ding is zeker: je waant je er – mede dankzij de wulpse palmbomen –  in tropische oorden, weliswaar met uitzicht op de Schelde!

Meer info