Sterrenchef Roger van Damme neemt iconische Désiré de Lille over - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Sterrenchef Roger van Damme neemt iconische Désiré de Lille over

Antwerpen

Sterrenchef Roger van Damme steekt Désiré de Lille, de iconische tearoom in hartje Antwerpen, in een nieuw jasje.  Van Damme – die overigens in 2017 tot beste patissier ter wereld werd uitverkozen – wordt het creatieve brein achter de zaak.

Die hard fans van de zaak hoeven zich geen zorgen te maken: je zal er nog steeds terecht kunnen voor klassiekers zoals wafels, pannenkoeken, oliebollen, … Met de typische Roger van Damme-twist. Aangevuld met enkele nieuwe gerechten en een high tea concept.

“Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde Désiré de Lille”, aldus de chef. “We willen de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in ere houden, maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.” Het mekka der desserten wordt dan ook omgedoopt tot simpelweg ‘Désirée’.

Voor het interieur schakelt van Damme de Antwerpse architectenbureaus Dieter Vander Velpen Architects en M2 Architecten in. Zij zullen zich baseren op de geschiedenis van de zaak in combinatie met Rogers liefde voor Parijs.

Het vernieuwde Désirée opent eind 2019.

Schijnwerkersstraat 14-16
2000 Antwerpen

Sterrenchef Roger van Damme neemt iconische Désiré de Lille over Sterrenchef Roger van Damme neemt iconische Désiré de Lille over