Standard - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Standard

Antwerpen

What? Op de vernieuwde Antwerpse PAKT-site vind je tussen de pakhuizen door een smeltkroes van start-ups en creatieve bedrijven, waaronder Standard: een no-nonsense pizzazaak. Op het menu? Italiaanse zuurdesempizza’s (zuurdesemdeeg is lichtverteerbaar én suikervrij), kraakverse salades en enkele dessertjes. De ingrediënten voor de gerechtjes komen van above your head: biologische groenten en kruiden vanop het dak van PAKT, een stadslandbouwproject op de daken van oude, industriële gebouwen. Ook minder voor de hand liggende groenten zoals warmoes, koolrabi of boerenkool vullen de pizza’s.

Looks? Geen al te bijzonder concept, wel een “standaard” no-nonsense interieur. De look and feel van het voormalige industriële pakhuis bleven bewaard, denk: ruwe materialen als beton en fabriekstegels. Het geheel werd aangevuld met massieve eiken tafels en banken. Bij goed weer kan je terecht op het ruime terras en groepen vinden een ruime plek op de bovenverdieping. Blikvanger van de open keuken is de grote steenoven.

What else? Om 17 u. kan je dagelijks terecht bij Standard voor een apero en free (!) fingerfood. Geregeld zijn er workshops waar je de leer van het zuurdesemdeeg zélf onder de knie kan krijgen.

Info? Geopend van maandag tot vrijdag van 12 u. tot 14 u. en van 17 u. tot 21 u. 30, zaterdag en zondag van 17 u. tot 22 u. 

Regine beerplein 1, bus 001
2018 Antwerpen

» Bekijk op kaart

+32 3 230 13 41 website

Standard Standard Standard Standard Standard Standard Standard Standard