Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Sprezza

Kortrijk

What? Een high-end cocktailbar met een nonchalante twist. De naam ‘Sprezza’ komt van het Italiaanse ‘Sprezzatura’ wat vrij vertaald kan worden als de kunst van het ongekunstelde. Op de kaart staan naast klassieke cocktails ook aan aantal signature cocktails. Die werden samengesteld door Keith Cuveele en Hannah Van Ongevalle, één van de beste tien bartenders van de wereld.
Bestel zeker The Alchemist, een cocktail die langzaam naar beneden druipt in een ‘slow-drip coffee maker’ waardoor de kleur geleidelijk verandert. Reserveren is hier niet nodig want ze hanteren het principe first come, first serve.

Looks? Sprezza gaat voor een eclectisch interieur: een roze marmeren bar, velours stoelen in felle kleuren, gouden tafels, een bloemenwand en veren als aankleding. Zelfs over het servies, handgeblazen Mexicaanse glazen en decoratieve borden uit Frankrijk, is goed nagedacht.

What else? Elke vrijdag en zaterdag speelt er een live dj. Geen oorverdovende house, maar rustige lounge muziek met een vleugje jazz voor die nonchalante vibe.

Info? Open van woensdag tot en met zaterdag van 17.00 uur tot 01.30 uur. Zondag, maandag en dinsdag gesloten.

Graanmarkt 12
8500 Kortrijk

» Bekijk op kaart

056 22 15 47 sprezza@hoteldamier.be website

Sprezza Sprezza Sprezza Sprezza