Sofraya

Gent

What? In het Gentse eethuis Sofraya ontdek je een keuken die je niet vaak proeft: hier komen ingrediënten uit de Arabische, Noord-Afrikaanse, Joodse, Griekse én Turkse eetcultuur harmonieus samen. Leylâ Kurhan, de bezielster van de zaak, roert er in de potten en is ervan overtuigd dat de verschillende culturen elkaar verrijken – en al zeker op je bord. Dat leerde ze van haar (groot)ouders én in het Culinary Institute in Istanbul. De kaart is divers: zowel vegetariërs, als vlees- en visliefhebbers vinden er hun gading. De hele dag door brandt de josper houtskooloven zodat de verfijnde smaken van kruidige gerechten langzaam tot hun recht komen. Afsluiten doe je met een ‘new style Turkish coffee’: een vernieuwde blend van de traditionele Turkse koffie in mix met de Europese espresso.

Looks? Sofraya heeft een sober interieur met hier en daar invloeden uit Leylâ’s roots: Arabische én Vlaamse accenten. Het Nederlandse Yurt Collection zorgde voor enkele design elementen die een samensmelting vormen van Westers design en details die doen denken aan de Zijderoute. Kortom, Sofraya weerspiegelt oudere tradities met ruimte voor nieuwe vormgeving.

What else? Sofraya is Perzisch voor ‘een rijk gedekte tafel waar iedereen welkom is’. En dat voel je. Nestel je aan de grote gemeenschappelijke tafel of kies een intiemer exemplaar.

Info? Geopend voor diner van dinsdag tot donderdag van 18.30 tot 22.30 u., op vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 23.00 u. Lunchen kan van dinsdag tot vrijdag op reservatie (groepen vanaf 8 personen).

Ottogracht 10
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 336 90 99 info@sofraya.be website

Sofraya Sofraya Sofraya Sofraya