Savage - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Savage

Antwerpen

What? Metropolen als New York en Londen gingen al voor, maar nu zet het concept ook voet aan wal in ’t Stad: een allereerste lobster bar. Met andere woorden, hier eet je voornamelijk kreeft. Vergeet de klassieke kreeft die je in de meest chique restaurants geserveerd krijgt, hier proef je op ongedwongen wijze van lobster rolls (kreeft tussen een broodje), frisse salades met kreeft en zelfs een brunchmenu met lobster benedict (kreeft met gepocheerd ei en asperges). Natuurlijk staat de meer traditionele, gestoomde kreeft ook op het menu, met een augurk en maïskolf erbij. Daarnaast wordt de menukaart aangevuld met sappige gourmet burgers en hotdogs. En wat dacht je van een Bloody Savage? Een Bloody Mary met een garnering van rivierkreeft.

Looks? Designstudio Pinkeye nam het interieur van het grote en lichtrijke hoekpand onder handen. Warm hout met koperen toetsen staan centraal, aangevuld met knipogen naar het zeemansleven (zo hangen er authentieke kreeftenbakken aan het plafond). Een van de blikvangers is de op maat gemaakte gootsteen, in het midden van het restaurant, waar de handen kunnen gewassen worden. Boven het restaurant is er een mezzanine voor grotere groepen.

What else? De naam ‘Savage’ komt van de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je namelijk met je handen, de scharen breek je met een tang. Goed om weten: bubbels bij de brunch? Kom dan vroeg en bestel prosecco by the hour, waarbij de prijs verandert naargelang het uur: € 10 voor een fles om 10 uur, € 11 om 11 uur, enzovoort!

Info? Geopend op woensdag en donderdag van 17 u. tot 22 u. Vrijdag en zaterdag van 12 u. tot 23 u. Zondag van 10 u. tot 16 u.

Kaasstraat 3-5
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

0496 93 36 44 info@savagedining.com website

Savage Savage Savage Savage