Sail & Anchor - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Sail & Anchor

Berchem

What? Wie Britse keuken hoort, denkt niet meteen aan verfijnde gastronomie. Maar sinds Sail & Anchor voet aan wal zette in Antwerpen, wordt het tegendeel bewezen. Hier proef je onder meer gelakte paling recht van de barbecue bereid met kersen en houtskoololie, varkenskopkroket en met gepekelde groentjes, biscuit van dadels met butterscotch, … Tijdens de lunch deel je gerechtjes met je tafelgenoten, ’s avonds staat er steevast een vijfgangenmenu op het programma.

Looks? Na De Veranda en Bascule, kreeg het stoere pand in de Guldenvliesstraat met Sail & Anchor een nieuwe invulling. De plafondhoge ramen maken de ruimte helder en de binnenvallende zon doet de authentieke visgraatvloer alle eer aan. Houten tafels en dito caféstoelen doen exact wat ze moeten doen: gastronomie toegankelijk maken door een gemoedelijke, knusse sfeer te creëren. Vergeet die brexit, het marineblauw neemt ons mee op de ferry richting overkant.

What else? Aan het roer staan Michael Yates uit Blackburn en Marijke Van hacke uit Brasschaat. Ze ontmoetten elkaar in Sergio Hermans keuken in Oud Sluis, ging vervolgens op culinaire werkreis door Azië en Australië, richtten Carcasse in Koksijde op en gaan vandaag verder met hun kers op de scone: Sail & Anchor.

Info? Geopend op maandag, donderdag en vrijdag van 12 u. tot 15 u. en van 18 u. 30 tot 22 u. Zaterdag enkel ’s avonds van 18 u. 30 tot 22 u. Op zondag enkel ’s middags van 12 u. tot 15 u.

Guldenvliesstraat 60
2600 Berchem

» Bekijk op kaart

Facebook

Sail & Anchor Sail & Anchor Sail & Anchor Sail & Anchor