Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

S. Pellegrino Tableware: servies dat de gastronomische beleving omhoog tilt

Gastronomie is meer dan ooit totaalbeleving. Wat er op het bord komt, blijft uiteraard het hoofdpunt, maar alles daarrond is deel van het verhaal geworden. Een manier om het geheel op te tillen. De inrichting, de belichting, het concept, het lettertype van de menukaart. En uiteraard: het servies. S.Pellegrino heeft dat begrepen en lanceerde deze week een eigen servies, in samenwerking met Serax. Topdesigner Charles Kaisin ontwierp de collectie.

Locatie van de lancering: sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht. Niet toevallig, want eigendom van David Martin. Hij begeleidde als chef mee het ontwerpproces van het servies: wat is van belang voor de chef? Hoe wil hij/zij het gerecht serveren? “Een servies ontwerpen is meer dan alleen een design uitwerken. Het resultaat moet de chef uitdagen om creatief te zijn”, zegt hij daar zelf over.

En of het resultaat daarin slaagt. Het is moeilijk te zeggen wat nu als eerste meteen in het oog springt: de verschillende kleuren of de variatie in hoogte en groottes van de borden. Glanzend wit, shiny gold, hemelsblauw en matzwart vormen het kleurenpalet. Samen met grote, kleine, halfhoge en hoge borden zijn de combinaties eindeloos. En net dat is het doel: iedere chef maakt er een eigen creatie mee. “Een blanco canvas waar de chef zijn of haar creativiteit op los kan laten”, klinkt het bij Serax.

Voor S. Pellegrino is het de volgende stap in zijn rol als trouwe partner van gastronomie. “We trekken het begrip fine dining open naar een fine food experience”, legt Alexia Defauw van S. Pellegrino uit. Om te illustreren wat het potentieel is van die experience, liet S. Pellegrino David Martin al eens experimenteren met het servies. Het resultaat: geen kunstwerkjes op een bord, maar kunstwerken tout court.

Zin gekregen om dat allemaal zelf eens te ervaren? Dan moet je op zoek naar een tafeltje bij David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno of Tim Boury. Zij zullen het servies in hun restaurants gebruiken. En voor wie zelf aan de slag wil met de S. Pellegrino Tableware collectie: dat kan. Vanaf september is het beschikbaar in een beperkt aantal designwinkels.