Romain Roquette - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Romain Roquette

Gent

What? De Gentse Nederkouter en salade, één ding hebben ze gemeen: ze zijn beiden booming business. Drie jonge vrienden hebben dat goed begrepen en openden Romain Roquette, een saladebar van hoog en hip niveau. Gezondheid staat er centraal en dat proef je. Naast verrassende combo’s in de saladekom (een Julius met asperges en kip of een Arigato met spinazi en rauwe zalm?), zijn er ook een heleboel gezonde drankjes, hummusdips met crackers en een dagsoep. Bestellen doe je aan de bar, salades kan je ook meenemen naar huis.

Looks? Een reden om naar RR af te zakken: het interieur. De gevel van de voormalige bakkerij Stacino werd afgebroken en in de plaats kwamen plafondhoge ramen die bij mooi weer volledig open staan. Gaspard en Blissconcept namen het ontwerp en de binneninrichting op zich met als resultaat een mooie mix van hout en wit. Hier ben je even in de weer met accessoires kijken. De gedroogde saladeblaadjes in doorzichtige kaders zijn uniek. Andere eyecatchers: het uitgehouwde RR-logo in beton en de zwevende tafel.

What else? De plannen zijn groots bij Romain Roquette: er wordt gewerkt aan een leveringsdienst aan huis en uitbreiding naar andere steden in de toekomst is niet uitgesloten.

Info? Open van maandag tot donderdag van 11 u. 30 tot 19 u. 30 en op vrijdag en zaterdag tot 16 u. Zondag gesloten.

Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette Romain Roquette