Roger Van Damme ontwerpt servies - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Roger Van Damme ontwerpt servies

Hij kan als de beste taartjes bakken, sponscakes bereiden en allerhande sausjes en sorbets tevoorschijn toveren, maar Roger van Damme blijkt nu ook nog eens een begenadigd designer.

In samenwerking met de Belgische producent Serax ontwikkelde hij immers het Désirée servies. Een reeks étagères, kopjes, bordjes, kommetjes en een theepot die hij zal gaan gebruiken in zijn gloednieuwe zaak ‘Désirée’. Als alles goed gaat zal die eind 2020 de deuren openen in Antwerpen. Van Damme kocht daar immers de iconische zaak ‘Désirée de Lille’ op om er een eigen twist aan te geven.

Bij Désirée kunnen zoete zielen terecht voor de betere pannenkoek, maar ook voor een rasechte high tea of zelfs om te shoppen. Dit servies bijvoorbeeld zal er te koop zijn. “Ik ben zelf wel een fan van witte serviezen, maar voor Désirée wilde ik toch die zoete touch toevoegen in de vorm van een warm roze tint”, legt de patissier uit. “Het gouden randje moet dat luxueuze gevoel van patisserie accentueren, zonder kitscherig te worden.”