RAS - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

RAS

Antwerpen

What? RAS ofwel ‘Restaurant Aan de Stroom’ is een bijzondere plek waar je verse en pure keuken proeft, met oog voor het seizoen én de streek. Je vindt er een fijne selectie van klassiekers, aangevuld met originele gerechten. De kaart is beknopt, maar goed uitgedacht. Eenvoud en kwaliteit staan steeds voorop. Daarnaast kan je er eveneens terecht voor privé-events of meetings: er is een feestzaal en een vergaderruimte met dakterras. Bij RAS klopt het totaalplaatje voor fine dining volledig: lunchen of dineren is méér dan louter het eten op zich, ook de setting – inclusief zicht op de Schelde – is af.

Looks? RAS bevindt zich in het iconische gebouw van het Zuiderterras, in 1991 herbouwd door de bekende Antwerpse architect bOb Van Reeth. Het nieuwe interieur is van de hand van de Antwerpse interieurarchitecten van Co.studio, oud-studenten van Van Reeth. De focus ligt op het water: gasten moeten optimaal kunnen genieten van de waterkant. Warme materialen als natuursteen en notelaarhout maken de setting gezellig, de lichttempering geven het zelfs iets intiem. Stoelen met een opvallende groene bekleding en zwarte glazen tafels met goudaccenten vullen de ruimte.

What else? Rinus Van de Velde maakte voor RAS de reeks ‘Dinner Party Dynamics’. Hij liet zich inspireren door de originele architectuur van bOb Van Reeth en de locatie aan de Schelde in Antwerpen, waar hij ook woont en werkt. Het zijn een reeks monumentale houtskooltekeningen op canvas, op maat van de ruimte gecreëerd en nadrukkelijk in interactie met de architectuur van het authentieke gebouw. Het zijn vier portretten van bevriende tafelgenoten die elk vanuit hun eigen perspectief een etentje beleven.

Info? Geopend van 11 u. tot 15 u. en van 18 u. tot 22 u.

 

Foto’s: Frederik Vercruysse

Ernest Van Dijckkaai 37
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

03 234 12 75 website Facebook

RAS RAS RAS RAS RAS RAS RAS RAS RAS RAS RAS