Proof - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Proof

Gent

What? Shop, bar of tasting room: wat Proof precies is, kies je als klant eigenlijk volledig zelf. Hier vind je bijzondere (en vaak moeilijk te vinden) spirits om te proeven of aan te kopen. Wat Proof uniek maakt, is dat je dat laatste ook in klein formaat kan doen. Om te vermijden dat je een heel hoog bedrag uitgeeft aan een dure fles, kan je dus ook voor 5, 10 of 20 cl kiezen. Het concept ontdekten uitbaters Nikkie, Timon en Jeroen in Copenhagen, daar is het al langer een succesverhaal.

Looks? Proof huist in een karaktervol pand in hartje historisch Gent, en dat zie je ook binnenin. Hout voert de boventoon in het decor. Proeven kan aan de tafeltjes of de toog. Grote troef is het zonnige buitenterras: met zicht op de Leie (de achterkant van het pand) krijgt al dat proofen een wel heel bijzondere dimensie.

What else? Proof biedt ook flights aan, een mysterieuze term die duidt op een soort van ontdekkingsreis doorheen een genre spirit. Met een Gin Flight krijg je bijvoorbeeld 2cl van drie verschillende gin’s en een tonic waardoor je verschillende smaakprofielen kan proeven. Maar schuif gerust ook aan de bar voor Fritz frisdrank, koffie of wijn(tasting). 

Info? Geopend op maandag en woensdag van 14 u. tot 20 u. Van donderdag tot zondag van 11 u. tot 20 u.

 

Jan Breydelstraat 34
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0472 83 42 85 info@proof.gent website Facebook

proof Proof Proof Proof Proof Proof