Javascript is required to run this app.

Carcasse

Restaurant in Kust
Newplacestobe - Carcasse - Koksijde - 08
Newplacestobe - Carcasse - Koksijde - 03
Newplacestobe - Carcasse - Koksijde - 02
Newplacestobe - Carcasse - Koksijde - 01
174B2428
174B2195

What? Hendrik Dierendonck, de kwaliteitsslager met nationale faam, opende midden januari een vleesrestaurant slash tasting room in Koksijde. ‘Carcasse’ is op de eerste plaats een restaurant waar je als vleesliefhebber wordt ondergedompeld in een wereld van zowel bekende als nieuwe vleesbereidingen. In de workshopruimte laat Hendrik geïnteresseerde particulieren en professionals op een interactieve manier zien hoe je met een slagersmes moet omgaan. Beleving en vlees brengen met een verhaal staan dan ook centraal bij Carcasse.

Looks? Je zou denken dat een industrieel interieur kil aanvoelt, maar Carcasse weet de juiste elementen te combineren tot een warme en gezellige omgeving. Vlijmscherpe Laguiole messen en kraakwitte handdoekservetten sieren er de tafels. De open keuken en het zicht op de koelruimte met meerdere karkassen laten je meteen ontdekken waar het hier allemaal om draait: puur vlees, dat met liefde en zorg bereid werd.

What else? Michael Yates zwaait de plak achter het fornuis. De jonge Brit kon je eerder terugvinden in de keuken van Oud Sluis als souschef van Sergio Herman. Op de menukaart staan niet enkel steak of filet puur, maar ook ‘vergeten’ stukken vlees. Michael werkt from nose to tail, en dat kan je best letterlijk nemen, want niets zal worden weggegooid. Zo zullen ook varkensstaarten, lever of zwezerik verwerkt worden in de heerlijke gerechten.

Info? Gelegen op de hoek met de Koninklijke Baan. Gesloten op dinsdag en woensdag. De kusttram stopt in Sint-Idesbald op slechts 200 meter van Carcasse.

Bezoeken?
Henri Christaenlaan 5
8670 Koksijde
LOADING MAP...

Follow us!

Zie al de ‘Tried & Tested’ Reels via instagram of TikTok!

@newplacestobe

Amaro Gent afbeelding
Ninja Antwerpen afbeelding
Dojo Antwerpen afbeelding

Blijf je graag op de hoogte?

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op onze socials

Facebook NewPlacesToBe
Instagram NewPlacesToBe
TikTok NewPlacesToBe