OPINIE: Na zomer pop-ups nu ook winter pop-ups in opmars - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

OPINIE: Na zomer pop-ups nu ook winter pop-ups in opmars

Het fenomeen ‘popt’ elke zomer tot in de kleinste gemeentes op: tijdelijke zomerbars voor ieder die van zon en drankje wil genieten. Sinds vorig jaar openen ook steeds meer pop-ups tijdens de wintermaanden, met aangepaste aankleding.

Ijspistes, kermissen en chalets met prullaria kennen we al heel wat jaren in onze steden. Maar een heus pop-up restaurant of bar die in een winters thema wordt aangekleed en enkel open is tijdens de koude maanden is toch nieuw. Antwerpen was met Winter Bocadero één van de eerste die het concept naar een hoger niveau bracht en al een paar jaar een enorm succes kent tijdens de wintermaanden. Inclusief top chef en glühwein.

Vorig jaar was het trouwens over de koppen lopen in hun ‘après ski-bar’: een bar in Oostenrijkse stijl met halve liters bier en meezingers à la Anton aus Tirol. Een initiatief dat ook in andere steden opdook dit seizoen – net zoals de Oktober Feesten ook in onze contreien populairder worden.

Op skireis thuis

Wij consumenten houden – ook in de wintermaanden – van dat onverwachte en tijdelijke. In tijden van sociale media tonen we graag aan onze vrienden dat we er bij waren (check check-in) én maken we in ons drukke bestaan graag even tijd om langs te gaan – voor het voorgoed gesloten is. De inventieve horeca gaat steeds een stapje verder om de beleving en kwaliteit te verhogen. En zo is het toch ook een beetje skireis hier bij ons thuis.

 

Beelden: © Moose Bar

Tekst: OB

OPINIE: Na zomer pop-ups nu ook winter pop-ups in opmars