Ona - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Ona

Gent

What? Ona is een no-nonsense wijnbar waar iedereen, ongeacht ervaring of kennis van wijn, kan komen proeven van een karaktervol glas. De jonge gelijknamige zaakvoerster (26) en sommelier in spe deed al heel wat horeca-ervaring op als gerante van de Wasbar. Haar doel? Wijn naar élke Gentenaar brengen, snobisme achterwege laten en vooral haar voorliefde voor terroir en smaak delen met haar gasten. Het wordt een wisselend aanbod door samenwerkingen met kleine boeren van dichtbij, geen grote wijnhuizen.

Looks? Ona wou zich graag in de bruisende Nederkouter vestigen en toen koffiebar Panorama de deuren sloot, bleek dat het ideale pand om over te nemen. De marmeren vloer en plafondhoge ramen werden bewaard. De muren werden gevuld met houten wijnrekken.

What else? Om de drempel laag te houden, worden alle wijnen per glas aangeboden. Je kan bovendien combineren met plaatselijke verse hapjes. Andere dranken, koffie en thee worden ook geserveerd.

Info? Op woensdag en donderdag van 14 u. tot 22 u, vrijdag en zaterdag tot 23 u. Op zondag van 12 u. tot 18 u. Maandag en dinsdag gesloten.

Nederkouter 71
9000 Gent

» Bekijk op kaart

info@ona.gent website Facebook

Ona Ona Ona