De Nieuwe Onvrije Schipper - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

De Nieuwe Onvrije Schipper

Gent

What? Het bekende café De Onvrije Schipper in het centrum van de Arteveldestad kreeg een nieuwe eigenaar, een nieuw jasje en zo ook een aangepaste naam. In De Nieuwe Onvrije Schipper ga je koffie drinken, doordeweeks lunchen met de Gentse mastel in de hoofdrol of uitgebreid brunchen in het weekend. Het brunchmenu stel je zelf samen: van chiazaad pudding met fruit tot een ovenbaked egg met deluxe broodmandjes of New Yorkse bagels.

Looks? De naam verwijst naar het maritieme verleden van Gent: het pand was jarenlang het Gildehuis van de Onvrije Schippers. De Nieuwe Onvrije Schipper bevindt zich nog steeds in de kelder van het historische pand, maar dankzij het uitgekiende lichtplan van de Gentse architect Wim Goes voelt de ruimte allesbehalve donker en koel aan. De lichte, marmeren bar is de blikvanger van de ruimte, de kleuraccenten op het plafond en de gewelven van de Italiaanse kunstenaar Rocco Vitali zorgen voor karakter.

What else? Het uitzicht wordt trouwens niet snel nagedaan: het is de enige zaak op de Korenlei met een terras vlakbij de Leie.

Info? Geopend van woensdag t.e.m. vrijdag én op zondag van 9 u. 30 tot 19 u. 30. Zaterdag tot 21 u.

Korenlei 7a
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0474 248 593 info@dnos.be website

De Nieuwe Onvrije Schipper De Nieuwe Onvrije Schipper De Nieuwe Onvrije Schipper De Nieuwe Onvrije Schipper De Nieuwe Onvrije Schipper