Newplacestobe Festival strijkt neer in Hasselt! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Newplacestobe Festival strijkt neer in Hasselt!

» 17, 18 & 19 november in Hasselt

» Focus op lokale & creatieve handelaars die vernieuwing brengen met food, design en fashion

» Vertrekpunt is Dienst Toerisme in de binnenstad: hier kan je elke dag terecht van 9 u. tot 18 u. om je totebag op te halen of voor meer info.

» Op pad met het Newplacestobe-stadsplan

 

Op 17, 18 en 19 november vindt in Hasselt de tweede editie van het Newplacestobe Festival plaats. Meer dan twintig hotspots uit de jeneverstad openen voor die gelegenheid hun deuren op bijzondere wijze: ze laten hun zaak kruisbestuiven met die van andere deelnemers. Het resultaat? Een creatieve driedaagse waar hippe cocktailbars, coole resto’s en bijzondere winkels samenwerken om het beste van zichzelf in the picture te zetten!

Meer info? Bezoek de festivalwebsite en het event op Facebook!

Vorig jaar ging onze website voor het eerst ‘offline’ door een stadsfestival in Gent te organiseren. Het succes was zo groot dat een tweede editie niet kon uitblijven en daar is Hasselt dé uitgelezen locatie voor!

Pak het eens anders aan

In Hasselt zullen de bezielers van verschillende zaken – van cocktailbar tot kledingwinkel – de handen in elkaar slaan om samen tot een unieke samenwerking te komen. Elke deelnemer krijgt namelijk de opdracht om een partner in crime te zoeken; een adres waar ze speciaal voor het Newplacestobe Festival mee zullen co-branden. Zo ontstaan er tijdens het festival onverwachte kruisbestuivingen!

Schrik dus niet als je plots granola kan proeven in een kledingwinkel, je make-up  of bartenders van een cocktailbar aan het werk ziet bij een designwinkel… Elk adresje treedt immers voor een keer buiten zijn business-oevers door samen met een andere deelnemer iets verrassend, uniek of out of the box te doen!

Creatieve boost

Het Newplacestobe Festival focust op zelfstandige ondernemers die innoveren met hun zaak en voor een creatieve boost zorgen in onze economie. Of het nu gaat over zelfgemaakte confituur, de beste koffie naar hier halen of de wereld afspeuren naar de juiste accessoires of kleding voor in je winkel: iedereen gaat steeds op zoek naar dat ene bijzondere stuk of een uniek concept.

 

Uitgestippeld festivalparcours

Op een centraal startpunt middenin de stad kunnen bezoekers hun ontdekkingstocht starten. Daar krijgen ze onder meer een totebag inclusief een uitgestippeld festivalparcours met alle deelnemende adressen, een opsomming van de unieke samenwerkingen tussen de hotspots en extra activiteiten zoals degustaties of nevenevenementen.

En er is meer…

Het Newplacestobe Festival is al minstens één reden om de stad Hasselt op een bijzondere manier te ontdekken. Maar er is meer… Van 10 tot 20 november gaat het tiendaagse publieksevenement ‘De Week van de Smaak’ door in heel Vlaanderen en verrast ook stad Hasselt menig bezoeker met originele smaakactiviteiten.

Bovendien gaat op 1 oktober 2016 het multidisciplinair kunstenfestival TRADEMARKS van start. Deze logo’s en merknamen drukken haast ongemerkt hun stempel op ons dagelijkse leven. Alles wat je vandaag hoort, ziet, proeft, ruikt of voelt, is immers ‘getrademarked’. TRADEMARKS maakt deel uit van de Stadstriënnale Hasselt-Genk, een 100 dagen durend kunstenfestival dat het spanningsveld verkent tussen beeldende kunst, mode, design, fotografie én muziek.

Meer info?
Newplacestobe Festival – 17, 18 en 19 november 2016 in de binnenstad van Hasselt. Stadsparcours met meer dan twintig deelnemende zelfstandige winkels, resto’s en bars.

Deelnemende hotspots zijn open volgens de openingsuren, tenzij anders vermeld. Het vertrekpunt en andere bijzondere locaties worden snel bekend gemaakt!