Neuf Mille - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Neuf Mille

Gent

What? 9000, dat is niet alleen de postcode van de stad Gent, het is ook de naam van een culinaire parel in het historische hart van de stad. Neuf Mille is een restaurant annex loungebar waar dranken en maaltijden van streek- en seizoensgebonden kwaliteitsproducten centraal staan. Eenvoudig, maar met een high-end afwerking. Foodpairing en sharing – de kunst van het combineren en delen van smaken, zeg maar – spelen hier net als de perfect serve van cocktails en wijnen een belangrijke rol op de kaart.

Looks? Het interieur is strak met op de benedenverdieping een loungebar met zicht op het water. Iets hogerop, op de eerste verdieping, bevindt zich het eigenlijke restaurant in een open en lichtrijke ruimte. Als het nog nét iets meer mag zijn, dan kun je bij Neuf Mille ook terecht aan de chef’s table: een exclusieve ruimte én tafel die plaats bieden aan jou en minimaal vijf tot maximaal dertien andere tafelgenoten. De prachtige, ovale tafel is de blikvanger van de ruimte. Het hout is afkomstig van een bijzondere boom uit Kameroen met een diameter van 1,20 meter die in Europa ondertussen als beschermd erfgoed is bestempeld.

What else? Oudburg 54 staat bij de minder jonge generaties in Gent nog in het geheugen gegrift als het adres van de legendarische wapenwinkel en schietbaan Parret. Een grondige metamorfose of twee later klinken in dit pand enkel nog de vreugdeschoten van Neuf Mille. Schrijver en vaste klant Herman Brusselmans maakte trouwens het logo. 

Info? Geopend van dinsdag tot en met zondag van 12 u. tot 14 u. 30 en van 18 u. tot 22 u. 30. Zaterdagmiddag en maandag enkel open voor grote groepen via reservatie.

Oudburg 54
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 391 20 51 contact@neuf-mille.be website Facebook

Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille Neuf Mille