De meest opvallende new places to be in de Michelingids 2019 - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

De meest opvallende new places to be in de Michelingids 2019

De nieuwe Michelingids 2019 is bekend: maar liefst 139 Belgische en Luxemburgse restaurants werden beloond met één of meerdere sterren. Onze redactie somt de meest opvallende new places to be in editie 2019 voor u op.

EED

Leuven

Het piepjonge EED en diens even piepjonge chef komen als grote winnaar uit de avond. Niet alleen won het Leuvense restaurant hun eerste Michelinster, chef Philippe Heylen sleepte ook nog eens de S.Pellegrino Young Chef Award 2019 in de wacht. Dat maakt hem, op 23-jarige leeftijd, de jongste sterrenchef in de Benelux ooit.

Meer info

Nathan

Antwerpen

Ook het recent geopende Antwerpse Nathan kreeg een eerste Michelinster. Chef Nathan Van Echelpoel en partner Eva Van de Peer serveren er creatieve Frans-Belgische keuken met aangepaste wijnen. Vooraleer hij zijn eigen gelijknamige zaak startte, deed Nathan ervaring op in het Hof van Cleve, het enige driesterrenrestaurant van België nu Hertog Jan binnenkort de deuren sluit.

Meer info

Franq

Antwerpen

Hotel Franq haalde met chef Tim Meuleneire een ware parel in huis. In het verleden won hij immers al een ster voor zijn eigen restaurant De Koopvaardij in Stabroek. Na amper een jaar is hij er nu opnieuw in geslaagd: de chef haalde nòg een ster binnen, ditmaal voor Restaurant Franq. En zo is Antwerpen in 2019 twee sterrenrestaurants rijker.

 

Meer info