Lokaal - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Lokaal

Gent

What? Koffiebar Ycono, op de hoek van het Gentse Glazen Straatje, is niet meer. Het koffiehuis maakte plaats voor het eerste vegetarische eet- en theehuis van Gent: Lokaal. Eigenaars Arno (ex Julie’s House) & Felipe (de Colombiaanse helft van de ecologische tandem) zijn actieve twintigers die de wereld net dat tikkeltje groener willen maken. Tijdens hun DIY-workshops geven ze je de nodige dosis goede raad bij al je ecologische vraagstukken.

Looks? Lokaal laat mensen even tot rust komen in een groene omgeving. Die omgeving wisselt bijna dagelijks dankzij het ‘plantenasiel’. Bezoekers staan vrij om een plantje mee te nemen naar Lokaal, het beschikbaar te stellen voor iemand anders en vervolgens een ander plantje mee te nemen naar huis. Het meubilair, inclusief roze bar, konden Arno en Felipe overnemen van Ycono. Verder zijn er ook verschillende interieurelementen, zoals de lampen van Onbetaalbaar, te koop.

What else? Alles wat er op tafel verschijnt is gemaakt met zo ‘lokaal’ mogelijke producten. Zo komen de groeten vers van ’t veld in Gentbrugge en de kruiden uit kruidenkwekerij Claus uit Kruishoutem. Ook voor vergeten smaken als brandnetelthee zit je bij Lokaal op de juiste plaats.

Info? Open van maandag tot zaterdag van 11u30 tot 21u, zondag gesloten.

Dit jaar staat Lokaal ook op het Gentse DOK: een unieke plek voor leuke verpozingen en creatieve manoeuvres. Van woensdag t.e.m. donderdag : 11 u. tot 14 u. Vrijdag van 11 u. tot 14u30 en van 18 u. tem 24 u. Op zondag van 11 u. tot 22 u.

Brabantdam 100
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0477199544 website Facebook

Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal