Little Butcher's Summer Grill - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Little Butcher’s Summer Grill

Antwerpen

What? Een barbecuepop-up met de nadruk op lokaal en biologisch, dat is Little Butcher’s Summer Grill. Op de kaart staan klassieke gegrilde of gerookte vlees- en visgerechten (het gerijpte West-Vlaamse rundsvlees van little butcher Jean Willems bijvoorbeeld), bereid op de ‘Oklahoma-smoker’ en ‘The Beast’: een zelfgemaakte barbecue die maar liefst 500 kg weegt. Wie het niet zo groots ziet, kan er evengoed terecht voor wat finger- en streetfood of een borrel. Crafted cocktails, eigen tonics, natuurlijke wijnen en speciale bieren staan op de drankkaart.

Looks? De pop-up huist in en rond het voormalige, opgeknapte koetshuis in Park Spoor Noord. Het gebouw behield z’n rauwe look en werd ingekleed met eenvoudige tafels en stoelen: die soberheid doet het historische pand alle eer aan. Het terras vooraan is dé plek in ’t stad om je zomergevoel te verlengen, ook ’s avonds, mét zicht op het park.

What else? Yannick Van Aecken, voormalig sous-chef van Noma en huidig chef van Hof ter Linden, kwam er al eens een gastronomisch menu samenstellen. Must-visit: op de eerste verdieping stellen kunstenaars tijdelijk hun werk tentoon.

Info? Momenteel gesloten.

 

Foto’s: John Graves

little butcher's summer grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill Little Butcher’s Summer Grill