L'Autre Vie - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

L’Autre Vie

Sint-Martens-Latem

What? Doet L’Autre Vie een belletje rinkelen? Dat kan: het is een succesvol cateringbedrijf dat nu de stap waagt naar écht restaurant. Je proeft er de Frans-Mediterraanse keuken, weliswaar licht beïnvloed door een exotischer oord: Azië. Klassiekers worden er afgewerkt met Oosterse touch. Na eerder al pop-ups in Knokke, Gent en Kortrijk te runnen, besloten jonge chef Maxence Sys en Laurent Willems het restaurant in permanente versie te openen. Het is gastheer Louis die de klanten ontvangt in een losse en no-nonsense sfeer.

Looks? L’Autre Vie huist in een pand dat drie jaar leegstond, de plek was vervallen en de tuin verwilderd. Een grondige renovatie drong zich op, maar enkele authentieke elementen bleven bewaard: huiselijke art deco-details, het grote raam in loodglas in de traphal… Op het gelijkvloers bevindt zich de bar en de open keuken. Op de eerste verdieping vind je het restaurant: twee verschillende zalen die ooit iemands salon geweest zijn. Het interieur is klassiek, elegant en tijdloos (visgraad parket, marmer en goudtinten) met een strakke, moderne toets (zwart-wit contrast, design verlichting).

What else? Het is moeilijk te geloven, maar wie een restaurantbezoek liever aan zich laat voorbijgaan, kan ook gewoon terecht in de bar voor een huisgemaakte cocktail, glas wijn of digestief.

Looks? Open van dinsdagavond t.e.m. zaterdag, van 12 u. tot 14 u. en 19 u. tot 22 u. Gesloten op zondag, maandag en dinsdagvoormiddag.

Kortrijksesteenweg 126
9830 Sint-Martens-Latem

» Bekijk op kaart

0477 84 73 55 website Facebook

l'autre vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie L’Autre Vie