Kruidtuin - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Kruidtuin

Gent

What? In Kruidtuin proef je van de originele keuken van chef Toon. Op het menu? Gevarieerde gerechtjes met verse ingrediënten en kruiden uit de eigen – je raadt het al – kruidentuin. Gezonde en biologische producten krijgen de hoofdrol op een beperkte maar steeds wisselende kaart; vlees, vis of vegetarische opties in telkens 2 hapjes, 3 voor- en hoofdgerechten en een nagerecht (in de vorm van een dessert of een assortiment aan kazen van op de zondagse markt). Daarnaast staat er ook steeds een klassieker op het menu, bijvoorbeeld een échte steak tartare vergezeld van fijne frietjes, krakende kropsla en verse bearnaisesaus.

Looks? Een sfeervol, oud herenhuis doet dienst als locatie voor de Kruidtuin. Je botst er vrijwel onmiddellijk op de open keuken (incl. Toon) om vervolgens de wijnkrijtwand en bar (incl. Carmen) te passeren. Met uitzicht op de kruidentuin kan je plaatsnemen op de strakke kerkstoelen – jawel, het menu vind je net als in de kerk achteraan de zitting van je stoel. De hoge gewitte muren, zachte plankenvloer en opvallende sierschouw maken het plaatje af.

What else? Ook de drankenkaart biedt een verrassend doch toegankelijk aanbod aan bio- en natuurlijke wijnen, grotendeels ontdekt op reis. Daarnaast veel Belgisch bier en niet-alcoholische alternatieven, waarvan een aantal homemade door zaal- en barverantwoordelijke Carmen Manalo.

Info? Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 u. tot 15 u. en van 19 u. tot middernacht. Gesloten op zondag en maandag.

Kortrijksesteenweg 27
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 311 99 89 info@kruidtuingent.be website

Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin Kruidtuin