Kom (niet) van dat dak af: onze 4 favoriete rooftops van 2018 - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Kom (niet) van dat dak af: onze 4 favoriete rooftops van 2018

Onze zwoele zomer komt op z’n einde. Nu die memorabel hete temperaturen achter ons zijn (#neverforget #summer2018), is het tijd om wat af te koelen. En hoe doe je dat beter dan door de hoogte op te zoeken? Deze 4 rooftops zijn letterlijk onze rising stars van 2018.

Gaston

Gent

Gaston is intussen al een ‘ouwe rot’ in het vak, en de hunne blijft een succesformule. Een partijtje petanque spelen met vrienden, een hapje en een drankje verorberen en vervolgens de zon zien wegzakken vanuit een vintage zetel: klinkt als een ideale avond. Met uitzicht op de Gentse skyline serveert de rooftopbar – tijdens de zomermaanden – slow cocktails, lichte lunches of uitgebreide diners.

Meer info

Perché

Sint-Gillis

Op de zevende verdieping van het JAM hotel in Brussel bevindt zich deze nieuwe rooftopbar. In een gezellige setting met industriële elementen, kleurrijke stoelen en groene planten, kan je er genieten van cocktails terwijl de warme gloed van de ondergaande zon het terras verlicht. En zo waan je je even in een chique cocktailbar aan de New Yorkse skyline.

Meer info

Black Smoke

Antwerpen

Rolt tegenwoordig het woord ‘rooftop’ over je lippen, dan suggereert iemand sowieso Black Smoke. In hartje Antwerpen kan je er immers terecht voor barbecue op Amerikaanse wijze. Wetende dat er onder andere een wereldkampioen BBQ achter het concept zit en je er ook lekker fingerfood (wij kijken naar jou, overloaded nachos) kan delen, zit je er gegarandeerd goed.

Meer info

Là-haut VIAGE

Brussel

Elke donderdagavond opent Là-haut VIAGE z’n deuren, en hoe. De Brusselse rooftopbar heeft een geweldig zicht over de stad dankzij het panoramische 360°-terras. Bovendien bevind je je eerder in een stadstuin dankzij weelderige planten òveral waar je kijkt. Top it off met prachtige houten vloeren, rotan hangstoelen en sfeervolle verlichting en je hebt dé after work.

Meer info