KingKongCoffee - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

KingKongCoffee

Hasselt

What? King Kong verliet zijn toren en begint aan een nieuw leven downtown Hasselt met zijn eigen koffiezaak! KingKongCoffee is wat je een uit de hand gelopen hobbyproject kunt noemen. Marc Vandebroek roosterde in zijn achtertuin al een tijdlang koffiebonen over een gasvuur, waar hij eigenlijk vooral koffie beter wou gaan begrijpen. Uiteindelijk volgde hij een opleiding bij Caffènation in Antwerpen, nam hij ontslag bij zijn werkgever en begon hij met KingKongCoffee. De koffie zelf komt voornamelijk van Caffènation. Af en toe komen er wel wat guest espresso’s voorbij. Bovendien kun je ook verschillende slow coffees ontdekken.

Looks? Gezellige ronde koffietoog, knap grafisch werk op muren, bekers en tassen. Voor de inrichting was bron van inspiratie volgens Marc “zowat alle plekken uit het verleden en heden waar wij rondhingen en zelf het liefst vertoeven. Een mentaal scrapboek aan anekdotes, herinneringen en gevoelens was onze gids.” Zijn vrouw Gemma ontwierp de strakke typografie en grafische elementen.

What else? Tip voor wie langsgaat: bestel met je koffiegenoot of –genoten verschillende koffies en proef van elkaars keuzes.  Zo kun je de verschillende smaken meteen na elkaar verkennen. Want je kan er natuurlijk heel veel over praten, proeven blijft toch het mooiste!

 

Maastrichterstraat 58
3500 Hasselt

» Bekijk op kaart

0496 15 19 45 Facebook Twitter

KingKongCoffee newplacestobe KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee KingKongCoffee