Eindelijk: met dit kerstcadeau ga je scoren! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Eindelijk: met dit kerstcadeau ga je scoren!

Eindelijk is het zover: het tweede Newplacestobe-boek is uit! In deze tweede editie verzamelden we maar liefst 150 gloednieuwe adresjes uit België én – nieuw dit jaar – Nederland. Net zoals op de website zijn het stuk voor stuk hotspots die uitblinken in interieur, concept en service. De klassieke vraag “waar naar toe?” blijft kortom nooit meer onbeantwoord. Ken je iemand die graag eens de platgetreden paden verlaat? Heb je een rasechte (bijna-) foodie in huis? Misschien een fervente citytripper in de familie? Dan is deze gids is het ultieme kerstcadeau!

Op een objectieve manier gingen we op zoek naar de nieuwste en beste adresjes in verschillende steden. Ook de online tips die we dagelijks ontvangen, bekeken we grondig. Uiteindelijk bundelt het Newplacestobe-boek 150 verborgen en minder verborgen parels: geen gesponsorde adressen, wel zorgvuldig uitgekozen eet-, slaap-, en winkeladressen die ons wisten te overtuigen door hun uitzonderlijkheid en kwaliteit.

Het boek is ingedeeld volgens zeven boeiende regio’s: Gent, Brugge en de kust, Antwerpen, Brussel, Hasselt en – dit jaar ook in Nederland – Amsterdam en Rotterdam. Het zijn de ideale locaties voor een weekendje weg, maar omdat het aanbod er zo uiteenlopend en uitgebreid is, sturen we de citytrippers onder ons alvast in de juiste richting met deze gids!

Informeren en inspireren

Van de winkel waar je je favoriete kledij of interieuraccessoires koopt tot de koffiebar waar ze de beste dubbele espresso of chai latte serveren: bij elke adres krijg je een bondige beschrijving die meteen duidelijk maakt waar een bepaalde hotspot in uitblinkt. Soms is het de uitzonderlijkheid van het concept of de kwaliteit van service en food, een andere keer is het interieur in kwestie uniek. Alle teksten zijn bovendien voorzien van foto’s die de creatieve en vaak uitzonderlijke interieurs alle eer aandoen.

De tijd dat je uitsluitend naar een restaurant gaat voor het lekkere eten, is zo goed als voorbij. De look and feel van een zaak zorgen vaak voor de juiste sfeer, het totaalplaatje en de beleving moeten volledig kloppen. En het zijn net die plekken die het boek in kaart brengt!

Méér dan hotspots

Naast hotspots en uitgebreid beeldmateriaal vind je in de gids ook enkele interviews en artikels terug. Zo geven de uitbaters van Bia Mara het geheim achter hun succesvol fish & chips verhaal prijs, legt de wereldkampioen BBQ Jord Althuizen uit hoe we dat grillen het best aanpakken en geeft Ona, van de gelijknamige wijnbar, enkele handige wijntips.

Hét kerstcadeau!

Het Newplacestobe-boek is de ultieme papieren leidraad doorheen België en Nederland en het perfecte cadeautje voor iedereen die graag de hipste plekken in de buurt of verder weg ontdekt. Een koffiebar waar je design kan kopen, de beste pizzatent, een no-nonsense lobster bar of één van de 147 andere originele plekken: je vindt een adres voor elke gelegenheid, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat!

Verkrijgbaar in de boekhandel bij jou in de buurt of via de webshop voor € 17,99.