Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Japanner is Beste Jonge Chef, Chastro blikt tevreden terug

De Japanner Yasuhiro Fujio is uitgeroepen tot S. Pellegrino Young Chef 2018. Geen oppergaai voor de Belgische kandidaat Frederic Chastro dus, die terug kan kijken op een mooi parcours.

Chastro kwam zaterdag al aan de beurt, in de tweede van drie kookrondes. In de finale vielen de kandidaten stapsgewijs af: van 21 naar zeven finalisten en van zeven naar drie ultieme finalisten. Ondanks het feit dat de jury enthousiast reageerde op het gerecht van Chastro, kon hij niet doorstoten tot de laatste zeven finalisten.

Uiteindelijk was het de Japanner Yasuhiro Fujio die als winnaar uit de bus kwam.  Hij kon de jury het meeste overtuigen met zijn signature dish ‘Across the sea’, een verwijzing naar de geuren en smaken van de rivier waaraan hij als kind opgroeide.

Voor Chastro overheerste nadien geen echte teleurstelling. De houding waarmee hij in deze wedstrijd was gestapt – vol van de ervaring genieten – trekt hij ook door na afloop. Zo vertelde hij aan Knack Weekend dat hij vooral veel geleerd heeft en dat het niveau zo hoog lag, dat winnen zeer uitzonderlijk had geweest.

Frederic Chastro: een naam waar we alleszins nog van zullen horen. Net als Yasuhiro Fujio.