Illinois - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Illinois

Gent

What? Je hoeft de Noord Atlantische Oceaan niet meer over te steken om tot in Illinois te geraken. Vanaf nu blijf je daarvoor gewoon in eigen land. Met Illinois heeft het Gentse Onderbergen – het hippe en evenwijdige kleine broertje van de Veldstraat – er een nieuwe kledingwinkel bij. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier terecht voor stuks van onder andere Bellerose en American Vintage of van de Franse merken Tinsels en Saint James. Met merken als Edwin, Lee, Levis, Cheap Monday en Carhartt is jeans een van de prominente aanwezigen in de shop. Illinois is ook verdeler van Oogst, een magazine voor beeldende kunst, literatuur en film.

Looks? Witte muren en bleek hout met hier en daar a touch of black: dat is kort gezegd de basis voor de look van Illinois. Eyecatcher van de shop is de gigantische tafel die Eveline overkocht uit het pop-up restaurant van chef-kok Maarten Van Essche. De massieve tafel is vervaardigd uit het hout van een 100 jaar oude Belgische plataan uit de plantentuin van Meise. De authentieke glazen toonbanken werden op de kop getikt in een Nederlandse vintage meubelzaak.  

What else? Eigenares Eveline groeide op in de kledingszaken van haar beide ouders, dus haar eigen zaak beginnen was haast ment to be. De shop ontleent z’n naam aan het gelijknamige album ‘Illinois’ van de Amerikaanse zanger Sufjan Stevens, één van Evelines lievelingsalbums. De Mechelse verkoopt ook de platen die ze in haar winkel draait. Een kleine, persoonlijke selectie vinyl met diverse klinkende namen als Will Samson, Efterklang, Nils Frahm en Chet Baker.

Info? De winkel is geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10 u. 30 tot 18 u. 30, op maandag van 14 u. tot 18 u. 30.

Onderbergen 35
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0494 63 41 37 hey@illinoisgent.be website Facebook

Illinois Illinois Illinois Illinois Illinois