Il Proverbio - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Il Proverbio

Genk

What? Een pizzeria die niet enkel de echte pizza Napoletana, maar ook de authentieke Italiaanse hartelijkheid naar België heeft gebracht. Massimo Zamponi is een Limburger bij wie de Italiaanse roots nog zeer sterk aanwezig zijn. Na zijn studies toegepaste economische wetenschappen besliste hij namelijk een pizzeria te openen. Maar niet zomaar een pizzeria, een échte pizzeria. Hiervoor ging hij enkele maanden in de leer bij de beroemde Enzo Coccia, de enige pizzabakker in de wereld met een vermelding in de Michelingids. Het resultaat is verbazend: een simpel traditioneel menu met ingrediënten van hoge kwaliteit en een klein prijskaartje. Onder de bogen met Napolitaanse spreekwoorden, of proverbio, wordt als hoofdgerecht enkel pizza geserveerd.

Looks? Il Proverbio is klassiek ingericht met zicht op de houtgestookte pizzaoven die van Napels naar Genk is afgereisd.

What else? Snelle service is gegarandeerd, de pizza heeft namelijk letterlijk maar één minuutje nodig om perfect knapperig uit de oven te verschijnen. Viva Italia!

Info? Woensdag, donderdag en vrijdag van 18u tot 22u. Zaterdag en zondag van 17u30 tot 22u. Maandag en dinsdag gesloten.

Noordlaan 24 b1
3600 Genk

» Bekijk op kaart

089 30 67 50 website Facebook Twitter

il proverbio newplacestobe Il Proverbio Il Proverbio