Huis van de Grootjuffrouw - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Huis van de Grootjuffrouw

Kortrijk

What? In het Begijnhof in Kortrijk, gesitueerd in het voormalige huis van de Grootjuffrouw, vind je de gelijknamige koffiebar. Dorine Clement – eveneens de oprichtster van KoffieQueen – baat de zaak samen met haar partner uit. Je kunt er terecht voor een kopje koffie en taart, maar even goed voor een aperitiefje en kaas.

Looks? Het Begijnhof ondergaat al jarenlang restauratiewerken en zo onderging ook de koffiebar een ware transformatie. Het resultaat is een modern en hedendaags interieur dat schuilgaat in een eeuwenoud historisch pand. In de nieuwe inkleding komen wel nog historische elementen voor. De zaak is stijlvol en met oog voor detail ingericht. Zo springt de bar meteen in het oog, de marmeren wand geeft het geheel een chique uitstraling.

What else? Naast het koffiehuis opende in het Begijnhof ook een kijkwoning. Na een cultureel bezoek kun je dus genieten van een kop koffie in het voormalige huis van de Grootjuffrouw, historie alom!

Info? Woensdag tot vrijdag geopend van 13 u. 30 tot 18 u. 30. Zaterdag en zondag open van 11 u. tot 18 u. 30. Maandag en dinsdag gesloten.

Sint-Maartenskerkhof 7
8500 Kortrijk

» Bekijk op kaart

0485 80 59 37 info@huisvandegrootjuffrouw.be website Facebook