Hotspots tijdens Tournée Minérale - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Hotspots tijdens Tournée Minérale

Februari, dat betekent sinds vorig jaar alcohol achter slot en grendel. Een nieuwe Tournée Minérale gaat van start, it’s time to get sober. Maar dat sober niet boring hoeft te zijn, bewijzen de volgende hotspots. Heerlijke mocktails en leuke limonades maken van Tournée Minerale een feest.

King George Cafe

Sint-Niklaas

Finalist voor de prestigieuze World Interior Awards in de categorie ‘Best Interior Cafe’, dus met de looks zit het hier al helemaal goed. Naast steengoede koffie, een frisse lunch, Italiaans getinte aperitivo of een vers stukje taart van Julie’s House, kan je hier ook terecht voor mouthwathering mocktails. Speciaal voor Tournée Minerale werd het aanbod juices en mocktails nog wat uitgebreid. Vraag zeker eens naar een Fresh Marrakech of een Pink Flamingo.

Meer info

Bruut

Hasselt

Deze conceptbar in Hasselt combineert het beste van verschillende werelden. Ga van dinsdag tot zaterdag langs voor food, wine and gifts, in het weekend zijn de paradepaardjes normaal gezien de cocktails. Maar ondertussen is er ook een mooi aanbod mocktails. De drankjes worden netjes gesorteerd volgens een smakenmatrix, zodat je goed kan inschatten wat de smaak ongeveer zal zijn. Een miskoop gebeurt hier dus zelden.

Meer info

Otomat

Gent/Antwerpen

Het hoeven niet altijd mocktails te zijn natuurlijk, ook tijdens het eten is een niet-alcoholisch alternatief handig tijdens zo’n Tournée Minerale. Daar zijn ze zich bij Otomat goed van bewust, met heerlijk huisgemaakte limonades. Het interieur lijkt recht uit Brooklyn te komen, de pizza’s zijn zoals je het wil: een lichte op steen gebakken bodem, krakende korst en toppings om je vingers bij af te likken. Zowel voor klassiekers als minder evidente pizza’s zit je hier juist.

Meer info

Sips

Antwerpen

Intussen een instituut op vlak van cocktails. Al jarenlang de place to be voor de meerwaardezoeker op vlak van cocktails. Master shaker Manuel Wouters kent ruim 3.000 cocktailrecepten uit het hoofd, maar deinst er zeker niet voor terug om ook een mocktail op tafel te toveren. Old school kwaliteit zonder gegooi met flessen, in een stijlvol interieur.

Meer info

Bar Burbure

Antwerpen

Toegegeven: in Bar Burbure kom je in de maanden buiten Tournée Minérale misschien het meest aan je trekken. Deze hotspot is van de hand van Jurgen Lijcops, topsommelier én gin-expert. Je vindt er dan ook de fijnste selectie van wijnen, bieren en sterke dranken. Maar op de kaart vind je ook drie signature mocktails. En aangezien het interieur niet zou misstaan in gelijk welke metropool, is het hier fijn vertoeven.

Meer info

Koks & Tales

Hasselt

De naam laat niet al te veel aan de verbeelding over: hier moet je in principe zijn voor een goede cocktail. Er staan zelfs geen mocktails op de kaart. Maar, niet getreurd, want bij Koks & Tales kan je in februari wel degelijk terecht. Gewoon even aan de barman zeggen wat je lekker vindt van smaken en ze fixen je meteen een Tournée Minérale-proof drankje.

Meer info