Collectie

Deze hotspots ontdek je tijdens Film Fest Gent!

Het is weer zover: Gent staat tien dagen lang in het teken van de betere film dankzij de 44ste editie van het fenomenale Film Fest Gent. Nog tot en met 21 oktober biedt het festival een uiteenlopende waaier van films, panels, talks, special events, …

Toch willen zelfs de grootste cinefielen tussen het filmkijken door wel eens de honger stillen met meer dan popcorn. Maar waar naar toe voor een snelle hap vlak voor de film, om even te ontsnappen aan het filmgedruis of net gezellig na te genieten? Welke vréé wijze hotspots liggen precies op de route tussen de filmzalen van Kinepolis, Studio Skoop, Sphinx, KASKcinema en de Vooruit? Wij zochten het maar wat graag voor je uit en zetten ook het Italiaanse thema in de kijker!

Bavet

Op wandelafstand van Kinepolis vind je fast casual spaghetti chain Bavet. Kortom: hier kom je voor een snelle, eenvoudige pasta. Ideaal om net op de tijd de film te halen of de grote honger te stillen nadien. Het filmfestival-gehalte is er groot: de opvallende wandtekening aan de muur van Eadward Muybridge – pionier van de cinematografie én uitvinder van de zoopraxiscoop* – kijkt er mét bavet op toe dat je je bord leeg eet. Smossen is trouwens toegestaan. Een tweede Bavet vind je in de Gentse Nederkouter, vlakbij KASKcinema.

 

*voor de nitwits onder ons: de zoopraxiscoop was een apparaat om bewegende beelden te tonen, eigenlijk de allereerste filmprojector.

Meer info
bavet

Eat Love Lasagna

In Eat Love Lasagne kan je terecht voor – je raadt het al – ambachtelijke, flinterdunne en gezonde lasagnes. Dankzij samenwerkingen met lokale bioboeren steeds gemaakt met lokale en verantwoorde producten. Deze lasagneria is een van de culinaire projecten van Valentina Gatti (al gekend van Eat Love Pizza). Haar Italiaanse roots zet ze in Eat Love maar wat graag op tafel. Op de menukaart staat een verrassend aanbod van antipasti, lasagna rossa, lasagna bianca, bio groentjes als side dish en ‘toetjes en bellen’ (lees: desserts).

Meer info

Ona

Een goed glas wijn is het beste gezelschap bij de nabespreking van je favoriete (of minder geslaagde) film. In wijnbar Ona tref je de gelijknamige zaakvoerster die er haar persoonlijke missie van gemaakt heeft om iedereen van wijn te doen genieten. Ken je niets van wijn? Geen enkel probleem want Ona en Arne geven graag een woordje uitleg. Op vijf minuutjes wandelen van de Vooruit.

Meer info
ona

Otomat

Heavenly pizza prijkt in neonletters op de bakstenen muur. En ja, het moet gezegd, de pizza bij Otomat is zoals je het wil: een lichte op steen gebakken bodem, krakende korst en toppings om je vingers bij af te likken. Klassieke en minder klassieke variaties trekken de aandacht op de menukaart: ‘give pears a chance’ met blauwe kaas en peer of misschien een typische Gentse ‘pizza waterzooi’? Leuk om weten: het deeg wordt met Duvel-gist bereid en bij elke pizza wordt een bepaald biertje gesuggereerd. Foodpairing anno 2017 doen we niet langer met wijn, wel met bier.

Meer info

VOS

VOS is een koffiebar, restaurant én catering service. In de koffiebar kan je terecht voor slow coffees of snelle espresso’s. Ook de theefanaat wordt er met open armen ontvangen.Via een steegje langs de koffiebar beland je op een gezellig en intiem binnenpleintje waar het restaurant zich bevindt. Daar kan je ’s middags heen voor een unieke en lichte lunch, ’s avonds staat het principe van ‘sharing is caring’ centraal. Kortom: voor elk wat wils!

Meer info

Jilles

De honger stillen vlakbij de film doe je bij Jilles. Je eet er een legendarische gourmetburger (van Belfurn Angus rundvlees, gekweekt in Veurne) en je drinkt er één (of meerdere) uitzonderlijke biertjes. Ook aan niet-vleeseters is gedacht met een aanbod van veggieburgers van La vie est belle. Leuk om te weten: Jilles – de gelijknamige eigenaar – koos een eik uit die zijn broer verzaagde voor de lange tafel en de toog!

Meer info

Tartaar

Toegegeven: niets gaat boven onze geliefde Belgische frietjes van de frituur. Toch is Frituur Tartaar niet de meest alledaagse zaak – en dat heeft met de looks én het menu te maken. Uitbater Sven De Ville serveert er uiteraard verse Gentse stoverij en – whats in a name – versbereide tartaarsaus, maar ook veggie en vegan snacks of gefrituurde groentjes staan op het menu. De frieten zijn gebakken in plantaardige olie en bestrooid met fijn zeezout. Tips van de chef? Probeer de frikandel tartaar, de frikandel Gantoise of de vegan Gentse stoofsaus, stoofvleessaus minus the meat. 

Meer info

Nunchi

Nunchi is de allereerste bento bar in het kloppend hart van Gent. Ben-wie? Bento is een Aziatische maaltijd met een bepaalde verhouding van koolhydraten, proteïne en groente. Geen zware maaltijden hier, ideaal als snelle hap of take-away!

Meer info

Madam Bakster

Tijd voor een nagerechtje na de middagfilm? Madam Bakster is de plek voor iedereen die fan is van desserts én zich nadien niet schuldig wil voelen om de bijhorende calorietjes. Wat je dan – naast koffie en thee – vindt op de menukaart? Desserts gemaakt op basis van plantaardige producten (zonder melk, boter, eieren of suiker ), taarten die dus ook geschikt zijn voor het veganistisch of glutenvrij dieet. Het brein achter het koffiehuis is Laura Verhulst, in 2016 verkozen tot student-ondernemer dankzij het succes van de online winkel van Madam Bakster. Vlakbij Studioskoop!

Meer info

Peaberry

Wie nood heeft aan een cafeïneshot na een slaapverwekkende film (of een korte nacht), kan terug wakker worden in Peaberry bij de sympathieke uitbaatster Laurence. Vlakbij cinema Sphinx, in het strakke maar gezellige interieur vind je altijd een plekje.

Meer info
peaberry peaberry

Vooruit Café

De Vooruit is niet alleen een place to be omdat er heel wat Film Fest-gerelateerde voorstellingen en events doorgaan, het is ook de ideale plek voor een lekkere maaltijd of after-movie-drink. Het grootste café van Gent is de ideale plek om na te praten, een eenvoudige maaltijd te verorberen of even op te warmen met koffie en gebak.

Meer info

Backstay Hostel

Aan de overkant van de Vooruit vind je in een fenomenaal pand het Backstay Hostel, een betaalbaar slaapadresje met een hip interieur. Het gebouw deed ooit dienst als redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’ en in het hotel vind je dan ook nog allerlei verwijzingen naar het journalistieke verleden van deze ruimtes. Het is het perfecte voorbeeld van de naadloze samensmelting van oud en nieuw én vlakbij het Film Fest.

Meer info

O'YO

Een stevig maar gezond ontbijt? Daarvoor moet je bij O’YO zijn. De natuurlijk gemaakte yoghurt staat centraal in een divers aanbod van gerechten. Geen yoghurtfan? No worries, er is voor ieder wat lekkers op de kaart. Je kan er heel de dag terecht om tot rust te komen en aan helemaal niets te denken of net heel productief te werken. En de kleine of grote honger te stillen natuurlijk, met gezonde en voedzame maaltijden. Op wandelafstand van de Studioskoop!

Meer info