Voor deze hotspots ga je naar de kust - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Voor deze hotspots ga je naar de kust

The Pharmacy

Knokke

Cocktailbar The Pharmacy is zo één van die mysterieuze plekken aan de kust. Smaak staat hier centraal en door de speakeasy sfeer waan je je meteen in een Londense bar anno 1960. Vader Jan en dochter Hannah Van Ongevalle horen bij de meest talentvolle shakers van het land en delen die kennis graag met hun klanten. O ja, de locatie is geheim! Hoe geraak je dan binnen? Klik hier op meer info en verwittig The Pharmacy van je komst met een belletje!

Meer info
the pharmacy

Botticelli

Nieuwpoort-Bad

De kans is eerder klein dat je je aan onze kust in het Zuiden van Italië waant, maar toch kom je in Nieuwpoort in de buurt. Botticelli is een ‘trattoria’ keuken, hier vind je met andere woorden de keuken van ‘la mamma’. Je eet er Italiaanse gerechten vervaardigd uit hoogwaardige, eerlijke producten in een sfeervol kader dat la Bella Italia in een hip jasje tot leven brengt. Je kan er ook terecht voor heerlijke, aangepaste wijnen. Op het terras is het zalig vertoeven!

Meer info

De Familie Jansen

Oostende

Op zoek naar een leuke afwisseling tussen de traditionele tearooms aan de kust? In Oostende kaapte De Familie Jansen de prijs weg van Best Coffee Bar op de Hospitality Awards in 2014, daar moet je dus heen! Er staan vaak werken van jonge kunstenaars tentoongesteld en de koffiecreaties zijn echt uniek. Een kokoslimoentje, iemand?

Meer info
de familie jansen newplacestobe

Brasserie Nieuwpoort

Nieuwpoort

Gerenommeerd interieurarchitect Lieven Musschoot nam het interieur van Brasserie Nieuwpoort onder handen: alleen al daarvoor kan je een kijkje gaan nemen. Maar natuurlijk ga je er vooral om te genieten van het beste dat de zee te bieden heeft. Wat dacht je van kabeljauwpuree met handgepelde, verse garnalen?

Meer info
Brasserie Nieuwpoort

Ellis Gourmet Burger

Knokke

Mag het wat eenvoudiger? Bij Ellis Gourmet Burger ga je voor één ding: verdomd goede burgers. Het pakket klopt: het interieur is cool, de burgers zijn origineel en het uitzicht op de Noordzee en het strand geven een andere dimensie aan fast food.

Meer info
ellis gourmet burger newplacestobe

Carcasse

Koksijde

De naam verraadt het al een beetje: bij Carcasse proef, ruik of koop je vlees. Hendrik Dierendonck, kwaliteitsslager met nationale faam, opende een vleesrestaurant slash proeverij in Koksijde. In de workshopruimte laat Hendrik himself geïnteresseerden zien hoe je kan omgaan met letterlijk àlle stukken vlees – hier wordt niets weggegooid!

Meer info
carcasse

L'Apereau

Blankenberge

Na zonsondergang durft de Belgische kust al eens een tweede keer tot leven komen. L’Apereau in Blankenberge is zo’n bar. Je waant je in een wereldse grootstad. De wandbrede foto van Blankenberge uit 1904 helpt je wel meteen oriënteren. De drankjes daarentegen brengen je meteen weer naar exotischere oorden.

Meer info
l'apereau

L'Amuzette

Knokke

Designshoppen met een glas wijn in de hand? Dat kan aan de kust in de kleine concept store én bar L’Amuzette. Tapas delen of genieten van een suk taart terwijl je snuistert door design van onder andere HAY, literatuur en vintageartikelen: geloof ons, je gaat ervoor naar Knokke.

Meer info
l'amuzette

DiVino

Oostende

Een verdoken zuiders pareltje aan de Vlaamse kust! De menukaart, niet toevallig vervaardigd uit houten wijnkisten, brengt seizoensgebonden gerechtjes die wekelijks wisselen. Ze zijn internationaal getint en steeds gekoppeld aan een gepaste wijn.

Meer info