Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Muy Caliente: onze 5 favoriete hot hot hotspots

Met de broeierige hitte die al weken over ons land hangt, wanen we ons stilaan in een of ander tropisch land. Reden genoeg om ook ons eetpatroon meer af te stemmen op de ruime regio rond de evenaar. Curry’s, taco’s, chili’s, cocktails: if you can’t stand the heat, stay out of these kitchens!

Mission Masala

Antwerpen

Indisch soulfood, in een interieur dat rechtstreeks uit een klein steegje uit Bombay lijkt te komen. Bollywood-posters, de straatlantaarns en de Indische letters op de stoelen: alles ademt India uit. Net als het eten trouwens. Kies uit classics als tandoori chicken, samosa of kikkererwtencurry. Of ga voor de burgerversie van authentieke gerechten, met bijpassende namen. Wat dacht je van Bombay Badboy (lamsvlees) of Pow Pow Paneer (Indische kaas)?

Meer info

Donki

Brussel (Sint-Gillis)

Fastfood, maar dan Mexican style. Bij Donki kom je voor een snelle Mexicaanse hap. Alles vers voor je ogen klaargemaakt, in een interieur dat meer energie uitstraalt dan Speedy Gonzales. Genoeg felle kleuren om een horde piñata’s mee te versieren, afgewisseld met een industriële look.

Meer info

Aroy Aroy

Gent

Lekker, lekker. Of ‘aroy, aroy’, zoals ze dat in het Thais zeggen. Twee broers – topchef Jason Blanckaert die eerder bij J.E.F. in de potten roerde en broer Michael – brengen hier hun liefde voor de Thaise keuken. Ze schotelen je elke week een uitgebreid – al dan niet vegetarisch menu – voor, met uiteraard lekkere, Thaise curry’s.

Meer info

Dia De Los Tacos

Antwerpen

Hier krijg je geen tacos gringos, maar the real deal. Taco’s op verschillende manieren, echte salsa rojo en verde, gevulde jalapeños, chickenwings en pitchers gevuld met jummy cocktails. Met Mexican street art die het interieur in brand lijkt te steken.

Meer info

Palenque

Gent

Palenque is een mercadito, cantina y mezcaleria in hartje Gent. Voor de niet-Spaanstaligen onder ons vertalen we dat vrij naar een kleine winkel én bar. Een soort Latijns-Amerikaanse conceptstore, dus. En in de bar kan je terecht voor cocktails, wijn en cervezas, allemaal in een heet, Zuid-Amerikaans sfeertje.

Meer info