Wat na Hertog Jan? Toppers in en rond Brugge - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Wat na Hertog Jan? Toppers in en rond Brugge

Het nieuws dat Hertog Jan er eind dit jaar mee kapt, sloeg in als een vallende Michelinster (waarom het toch ook weer niet verrassend is, lees je hier). Regio Brugge verliest zo in één klap drie sterren. Maar niet getreurd: er zijn nog andere toppers in de buurt te vinden. Wij lichten er enkele uit.

Zet'joe

Brugge

Het laatste project van Geert Van Hecke, nadat hij een aantal jaar geleden De Karmeliet opdoekte. Eten in een gemoedelijke sfeer, genieten van drie- of vijfgangenmenu’s met sterrenkwaliteit en dat in een warme en luxueuze setting. Kleinschaliger, laagdrempeliger, informeler én goedkoper dan De Karmeliet en bovenal met een sfeer die zegt: hartelijk welkom. Of in het West-Vlaams: Zet’joe.

 

Langestraat 11 in Brugge
Geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. 30. Gesloten op zondag en maandag.

Meer info

Sans Cravate

Brugge

Bij Sans Cravate, bekroond met een Michelinster, laat je je verrassen. Een vast menu is er namelijk niet.  Het ongedwongen kader zorgt voor een chique en losse sfeer. Uitbaters Véronique en Henk willen vooral dat hun gasten zich thuis voelen.

Mag het iets eenvoudiger? Henk en Véronique openden ondertussen ook gastrobar Hubert, gelegen net naast Sans Cravate.

Langestraat 159 in Brugge
Open van dinsdag t.e.m vrijdag 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. Zaterdagavond van 19 u. tot 21 u.

Meer info

Bistro L.E.S.S.

Sint-Michiels (Brugge)

Ondergebracht in de oorspronkelijke locatie van Hertog Jan, nu meer dan ooit de erfgenaam van het sterrenrestaurant. Uit de grond gestampt door Gert De Mangeleer om naast Hertog Jan ook wat meer de bistrorichting uit te gaan. Lekker eten, met wijnen gekozen door topsommelier Joachim Boudens. Redenen genoeg dus voor Love, Eat, Share en Smile.

Torhoutse Steenweg 479, 8200 Sint-Michiels (Brugge)
L.E.S.S. is open van maandag t.e.m. vrijdag van 12-14u en 18.30-22u.

Meer info

Bistro Bruut

Brugge

Een specialleke in Brugge. Aan het fornuis staat Bruno Timpermans, een ware autodidact die nooit een koksopleiding volgde. Heerlijke gerechten met producten uit eigen streek, soms heel letterlijk te nemen. Bruno gaat af en toe met z’n dochtertje de natuur in op zoek naar unieke bessen of kruiden om deze vervolgens in de gerechten te verwerken.

Meestraat 9 in Brugge
Open van maandag tot vrijdag van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u30.

Meer info

Bartholomeus

Knokke

Op een steenworp van de zee, letterlijk. In luxueuze leren fauteuils geniet je van het uitzicht op de zeedijk van Knokke-Heist. Bekroond met twee sterren, hier ga je dus buiten met een glimlach. Zeker als het van chef Bart Desmidt afhangt, die graag een streepje humor in zijn borden verwerkt.

Zeedijk-Heist 267, 8301 Knokke-Heist
Sluitingsdagen: wekelijks, het ganse jaar door dinsdag, woensdag en donderdag.

Meer info

Lieven

Brugge

Ondertussen een gevestigde waarde in het Brugse. Een restaurant zonder poespas, daar gingen Lieven Vynck en zijn vrouw Rebecca Vandekerckhove voor. Resultaat: een eerlijke, kraakverse keuken en een sober, maar sterk interieur. Eyecatcher is de muur gemaakt uit gerecycleerd marmer.

Philipstockstraat 45, 8000 Brugge
Gesloten op zondag en maandag.

Meer info