Gathershop - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Gathershop

Amsterdam

What? Steeds meer kleinere zaken vestigen zich in opkomende buurten zoals Amsterdam Oost en het hippe de Pijp. Zo ook Gathershop. Eigenares Jessica Chapman verhuisde van Engeland naar Amsterdam, waar ze eerst een webshop opende en daarna een winkel aan de Van Woustraat. Ze gelooft in de waarde van simpel, minimalistisch design. Dat gaat van interieur en design tot juwelen, kledij en gadgets. Voor Jessica moet het verhaal kloppen. Als een soort van tegenreactie op de massaproductie, kiest ze daarom de spullen voor haar winkel zorgvuldig zelf uit.

Looks? De winkel is uitnodigend, licht en verrassend ruim. Je zou vanaf de buitenkant bijvoorbeeld niet zeggen dat dit pand over wel drie verdiepingen beschikt. Van leuke hebbedingen en juwelen op de begane grond tot een shop-in-shop (die elke drie maanden wisselt) op de eerste verdieping en leuke prints, postcards en motivational teksten in de kelderverdieping. De hangplantjes en linnen vlagjes geven de winkel een gezellige touch of feel good mee. Hier blijf je wel even rondhangen!

What else? De collecties bestaan voornamelijk uit handmade items gemaakt door jonge, opkomende designers en merken. Daarnaast probeert Jessica ook om zo veel mogelijk spullen van Amsterdammers in haar winkeltje te verkopen. Zo kan je er ook terecht voor kaarten met teksten van blogster Allthings by Femme.

Info? Geopend op dinsdag van 13 u. tot 19 u. Woensdag en vrijdag van 11 u. tot 19 u. Donderdag van 11 u. tot 20 u. Zaterdag van 11 u. tot 18 u. Zondag van 12 u. tot 18 u. Maandag gesloten.

Van Woustraat 99
1074AG Amsterdam

» Bekijk op kaart

+31 20 752 0681 info@gathershop.nl website

gathershop Gathershop Gathershop Gathershop Gathershop Gathershop Gathershop Gathershop