FranzGustav - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

FranzGustav

Gent

What? Anno 2016 is Brunch het nieuwe it-woord – met de grote B, dat lees je goed. Zeker bij koffie-, ontbijt- en brunchbar FranzGustav, want daar brunch je lekker heel de dag door. Hier dus geen rollende ogen omdat je veel te laat uit bed bent gerold. Het zijn gastheer Lennert en gewezen sp.a-parlementslid Jan Roegiers die er aan het roer en aan de kookpotten staan. Van ’s ochtends tot valavond kan je er terecht voor een dampende kop van het zwarte goud, een prima thee of iets fris. Naast vers gebak zijn de verschillende brunchformules de stokpaardjes van FranzGustav: van mini- of maxibrunch tot een zoet of hartig assortiment, er is voor ieder wat wils.

Looks? Het hoekpand in de Ham biedt plaats aan zo’n 35-tal gasten en trekt een flinke knipoog naar Berlijn, daar is de ontbijt- en brunchcultuur al langer zeer levendig aanwezig. Het pand rechtover intercultureel muziekcentrum de Centrale baadt in een zee van licht, ideaal om de krant erbij te nemen. In het interieur vormen de houten tafels en schoolstoelen voor de warme noot op de authentieke tegelvloer. Ook de sanseveria’s konden niet ontbreken om het huiskamergevoel compleet te maken.

What else? FranzGustav is een verbastering van Jan’s tweede en derde naam: Françoise en Gustaaf. Het zijn de namen van zijn meter en peter en meteen ook de namen die hij enkel nog op zijn belastingbrief ziet verschijnen. En zo loert de politiek toch nog om de hoek tijdens het verorberen van die croissant, tortilla of soep!

Info? Geopend van woensdag t.e.m. maandag van 8 u. 30 tot 18 u, op zaterdag en zondag van 10 u. tot 18 u. Dinsdag gesloten.

Ham 163
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0484 55 52 45 info@franzgustav.be website

Gent, Franz Gustav, Monkeys at Midnight, Bunch FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav FranzGustav