Foodmet - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Foodmet

Brussel

What? De terreinen van Abbatoir, het slachthuis van Anderlecht, lokken wekelijks al duizenden kooplustigen door de publieke markten. Met Foodmet komt er nog een unieke trekpleister bij. Het is een overdekte markthal met meer dan 50 multiculturele standen met vis, gevogelte, groenten, fruit, brood, kazen, kruiden en – hoe kan het ook anders – vlees (er staan maar liefst 17 slagerijen). De Foodmet-bistro, uitgebaat door B-Food, garandeert dan weer de Brusselse couleur locale en ambiance. Hier kan je terecht voor of na het boodschappen doen voor een ontbijt, lunch, salade of soep.

Looks? De geklasseerde markthal is een knap staaltje architectuur. Het is een site met een rijke geschiedenis en dat zie je. Het overdekte terrein is ingedeeld in verschillende ruimtes waar er gespeeld wordt met het decor en de inkleding. Overkoepelend materiaal is beton, afgewisseld met houten elementen hier en daar en kleurrijke ingrediënten.

What else? Voor het dak van Foodmet zijn er ook toekomstplannen: het uitbouwen van een Urban Farm, met zicht op Brussel. De Farm wordt een boerderij met viskwekerij, serres om groenten en fruit te telen en een restaurant.

Info? Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 7 u. tot 14 u.

 

Ropsy Chaudronstraat 24
1070 Brussel

» Bekijk op kaart

info@abattoir.be website

Foodmet Foodmet Foodmet Foodmet Foodmet