Finalisten Coffee Awards zijn bekend! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Finalisten Coffee Awards zijn bekend!

Koffiebars rijzen als paddenstoelen uit de grond, geen wonder dat je soms niet meer weet waar je de beste dubbele espresso, slow coffee of cappuccino – inclusief latte art – slurpt. Newplacestobe gaat daarom samen met koekjesbakkerij Jules Destrooper op zoek naar het summum der koffiebars. Jullie stemmen zijn ondertussen geteld en dat leverde ons vijf finalisten op die stuk voor stuk uitblinken in hun concept en het perfecte kopje zwarte goud serveren. De finale is dus officieel in zicht, nu nog de jury overtuigen… 

Charlie's

Antwerpen

Na jarenlang gerante te zijn in een koffie- en chocoladezaak in Gent, startte Charlotte Monderlaers haar eigen zaak in ’t Stad: Charlie’s. De gezellige koffiebar is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde voor een opkikkerend kopje, heerlijk ontbijt of lunch. Voor menig Antwerpenaar is het een blijven-hangen-plek.

 

Meer info

Viva Sara

Kortrijk

Koffiezaak Viva Sara is er eentje met een rijke geschiedenis. Eigenaars en broers Bart en Peter Deprez werden geboren in het koffiemetier, vandaag zijn ze beiden meesterkoffiebranders en werden ze verschillende keren bekroond om hun baristakunsten. Hier kom je niet enkel koffie proeven, maar ook beleven.

Meer info

Moor & Moor

Gent

Bij Moor&Moor drink je koffie, ga je lunchen of koop je puur en lekker eten zonder onnodige toevoegingen voor thuis. Je vindt er producten met een eigen verhaal, vaak op kleine schaal geproduceerd. Als de (winter)zon zich laat zien, is het straatterras de ideale plek om te zien en gezien te worden.

Meer info

King Kong Coffee

Hasselt

King Kong verliet zijn toren en begon aan een nieuw leven downtown Hasselt. Noem het gerust een uit de hand gelopen hobbyproject: van het roosteren van koffiebonen in de eigen achtertuin tot het openen van een heuse koffiebar. Ondertussen komt menig koffieliefhebber van ver voor een dampende kop.

Meer info

Li O Lait

Brugge

Een no-nonsense koffiebar in hartje Brugge, dat is Li O Lait. Eigenares Li Vandamme liet zich in het buitenland inspireren door verschillende koffieplekken en kreeg daardoor de kriebels om ook in haar eigen stad zo’n plek te beginnen. Een verademing in een stad waar klassieke tea rooms in overvloed zijn!

Meer info

Dit waren ze, de finalisten die jullie naar de top-vijf stemden. Onze jury gaat nu zelf op pad om op kritische wijze een winnaar te kiezen! Meer info? Check de Coffee Awards website!