Eed - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Eed

Leuven

What? Chic dineren in hartje Leuven. Met Eed wordt de studentenstad andermaal culinair op de kaart gezet. Een aangepaste wijnkaart met een uitgekiemde keuze per gang vergezelt het menu. Tenzij een biertje of cocktail zich er meer toe lenen. Toch liever alcoholvrij? Dan presenteert Eed een op maat samengesteld sapje per gerecht. De verfijnde en moderne keuken van jonge chef Philippe Heylen rijgt gastronomische hoogstandjes en originele smaakexplosies aaneen.

Looks? Het logo van Eed dat boven de ingang prijkt, lijkt een soort warme gloed af te geven. Die gloed vind je ook terug in het interieur, dat eerder bescheiden, warm en stijlvol oogt. Natuurtinten zoals cementgrijs en hout domineren, afgewisseld met warme kleuren die neigen naar goud en bruin. De Portugese kurk aan de ene zijde van de ruimte zorgt voor een opmerkelijke twist. Dat deze wand ook het geluid dempt, is een extra troef. Zo creëert Eed een intieme sfeer. De ronde lichtarmaturen zorgen dan weer voor een speelsere toets.

What else? De naam Eed is een knipoog naar het gerechtsgebouw aan de overkant van de straat. De jonge chef achter de potten in Eed is Philippe Heylen, in een vorig leven de poulain van Gert De Mangeleer van Hertog Jan***.

Info? Dinsdag tot vrijdag van 12 uur tot half 2 en van 19 uur tot 21 uur. Zaterdag van 19 uur tot 21 uur. Zondag en maandag gesloten.

Vaartstraat 14
3000 Leuven

» Bekijk op kaart

016 19 06 14 info@eedleuven.be website Facebook

Eed Eed Eed Eed Eed Eed