Edelrot - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Edelrot

Gent

What? Dat wijn nog steeds z’n weg vindt tussen de bieren, cocktails en mocktails is een understatement. Zo ook voor Edelrot: omdat hun mobiele wijnbar en pop-up-versie op verschillende festivals en events een groot succes kende, vonden bezielers Stijn en Saraï het hoogtijd voor een vaste locatie. En zo geschiedde vlakbij Sint-Jacobs in hartje Gent. Ga er langs om een natuurlijke of biologische wijn te proeven uit het ruime aanbod. Edelrot kiest steevast voor wijnmakers die het gebruik van chemische pesticiden, herbiciden en andere toevoegingen vermijden. Samen met deze telers geloven ze dat het volgen van de natuur de beste wijnen voortbrengt. Ook de kleine honger kan gestild worden met comfy barfood: nacho’s, huisgemaakte tapenades, geroosterde of gepekelde groenten, kazen, fijne vleeswaren, … ’s Middags kan je uit dat assortiment je lunch samenstellen en aanvullen met verse soep. Lokale leveranciers van dienst zijn onder meer BE O, Ohne, Het Hinkelspel en Tierenteyn.

Looks? Het interieur doet denken aan een kleine wijnbar in Parijs: knus en ‘bruin’ en toch wel hedendaags (hout, bakstenen en – hoe kan het ook anders – de obligatoire plant). Let wel op enkele details zoals een leuke quote. De ideale soundtrack met een lichte voorkeur voor vergeten parels en obscure classics maakt die sfeer af.

What else? Zoals de volledige naam (Edelrot natural wine bar & café) doet vermoeden, kan je hier ook terecht voor andere dranken: bieren, fris- en sterke dranken, koffie van De Witte Zwaan en eigen theeblends. Geregeld vindt er ook een tasting plaats.

Info? Geopend op dinsdag van 16 u. tot 24 u, op woensdag en donderdag van 12 u. tot 24 u, op vrijdag van 12 u. tot 1 u, op zaterdag van 14 u. tot 2 u.

Steendam 64
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0478 45 06 98 hello@wijnbar-edelrot.be website

Edelrot Edelrot Edelrot Edelrot Edelrot Edelrot