Dit zijn ze: 2018's hotter than hotspots - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Dit zijn ze: 2018’s hotter than hotspots

Nog enkele dagen en het is zover: het einde van 2018. Ter ere van die heuglijke gelegenheid organiseerden we de voorbije week ‘The newplacestobe hotter than hotspots’-poll. En vandaag is het zover: de resultaten zijn binnen! Scroll dus snel naar beneden om te ontdekken welke hotspots in 2018 de grootste indruk op jullie hebben nagelaten.

Beste hotel: Gulde Schoen

Antwerpen

De Gulde Schoen creëert een oase van luxe en rust in het midden van ’t Stad, met een interieur om ù tegen te zeggen. Rode Duivel Mousa Dembélé en zijn zus zijn de drijvende krachten achter het hotel. Geen vraag is er te veel: van een persoonlijke butler tot kinderopvang en gepersonaliseerd stijladvies. You name it, they make it happen. En na een overheerlijke nacht kan je voor een minstens even overheerlijk hapje terecht op de benedenverdieping; daar bevindt zich immers The Gilded Restaurant.

Meer info

Beste restaurant: Pici

Antwerpen

Verse pasta. Do we need to say more? Pastarestaurant Pici bevindt zich sinds juni op de gezellige Dageraadplaats in Antwerpen. Maar ‘Pici’ is ook een pastavariant die je het best kan omschrijven als ‘dikke spaghettislierten’. Waarmee we al meteen bij ons favoriete gerecht belanden: de ‘Pici cacio e pepe’. Dikke slierten met pecorino en zwarte peper. De pure Italiaanse keuken op haar best.

Meer info

Beste shop: Kabine

Koksijde

Deze family concept store is gegroeid uit het idee om hippe, mooie en praktische baby- en kinderspullen op één plek samen te brengen, maar is ondertussen zoveel meer. Unieke must haves, interieuritems voor het hele gezin en toffe cadeau-ideetjes: je vindt het allemaal bij Kabine. En dan is er nog die heerlijke geur van een warme kop koffie, want geïntegreerd in Kabine is Kantine, waar je terecht kan voor een brunch, lunch of koffie.

Meer info

Beste cocktails: Plantage

Antwerpen

Het Antwerpse Zurenborg heeft er een pareltje bij dankzij Plantage. Je vindt er de lekkerste cocktails, een grote selectie wijnen en heerlijke huisgemaakte ice tea’s. Oprichter Oskar Ghesquière, die eerder mee aan het roer stond van het legendarische Caffè Barbossa, is sommelier en mixologist van dienst.

Meer info

Beste koffiebar: Brander

Gent

Slow down, doe alsof je thuis bent en proef van versgebrande koffie bij het gezellige Brander. Hier kiezen ze zelf de beste koffiebonen bij lokale boeren en roosteren ze voor je neus. Zo zie je precies hoe jouw straffe koffie gemaakt wordt. Goesting in iets anders? Ook cold-pressed juices en speciale theesoorten staan op het menu. Om de honger te stillen kan je er ’s ochtends terecht voor een fris ontbijt (probeer zeker de yoghurt met gebrande granola) en ’s middags voor een lichte lunch.

Meer info