Dit zijn dé hotspots van de Gentse Feesten 2019! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Dit zijn dé hotspots van de Gentse Feesten 2019!

Er hangt iets in de lucht: Verlofdagen worden opgenomen, de dansbeentjes worden losgegooid, Dafalgans vliegen als zoete broodjes over de toonbank, ja aloha … De Gentse Feesten komen eraan!

Tien dagen lang davert de Gentse binnenstad op zijn grondvesten. Al moet je tussen het feestgedruis door uiteraard ook eens ‘bijtanken’ – en dan hebben we het niet alleen over alcohol. Newplacestobe verzamelde alvast dé hotspots waar je tijdens deze 176ste editie terecht kan voor een hapje en een tapje.

PARKING PETANQUE

Vorig jaar moesten we Parking Petanque missen, maar dit jaar keert het concept terug met een knal. Het gezellige zomerterras opent ditmaal de deuren op het binnenplein van het Sint-Baafshuis en pakt uit met 2 petanque-banen, een duurzame pizzabar en uiteraard verfrissende drankjes van wijnbar Edelrot. Bovendien kan je deze editie langer genieten van de Parking, aangezien ze het feestje al een dag vroeger in gang trekken!

Elf dagen lang, van 16u tot 01u.
Biezekapelstraat 2.

EDGAR KAAS+BAR

Wil je de vettige versnaperingen eens afwisselen met een verfijnde verwennerij? Edgar Kaasbar vangt je maar al te graag op met kaas- en charcuterieplankjes, warme kaas in de oven en frisse wijnen. Een occasioneel live optreden maakt het sfeervolle plaatje af.

Tien dagen lang, van 16u tot 01u.
Steendam 62.

CAFE VENTURA

Café Ventura is voor de Gentenaars al langer een vaste waarde. Dit jaar slaan ze de handen ineen met Fonkel en het Poëziecentrum voor een dagelijks cultureel moment op hun terras. Tussen 17u en 18u kan je er namelijk genieten van silent poetry disco. Maar maak je geen zorgen: de legendarische feestjes en homemade sangria zijn – naar traditie – ook weer van de partij.

Tien dagen lang, van 16u tot …
Vrijdagmarkt 35.

 

MEXCALLI

Deze pop-up bar is niet aan hun proefstuk toe, al is het nog maar de tweede keer dat ze de deuren opent tijdens de Gentse Feesten. Het pintelieren even beu? Bij Mexcalli verorber je Mexicaanse lekkernijen met bijpassende dranken. De perfecte pittige break (én een goed fond’ke).

Tien dagen lang, van 14u tot 01u.
Hoogpoort 26.

The Cobbler

Zin om vanop een afstandje uit te kijken over de festiviteiten op de Korenmarkt, vergezeld door een classy cocktail? En niet zomaar de zoveelste cocktail: gemaakt door David Lebeer, de beste Belgische bartender van 2018. Een streepje jazzy muziek en een hapje fingerfood dabei en het plaatje is helemaal af.

Aanrader: hun ‘Sultans of Swing’ tropische tiki-cocktail, om helemaal in de Ja Aloha!-stijl te blijven.

Meer info

STEAMY WINDOWS

Steamy Windows is Gents eerste ‘dumpling bar’. De gestoomde deegballetjes zijn doorgaans gevuld met vlees en groentjes, al biedt Steamy Windows ook vegetarische en zelfs vegan varianten. Voeg daar een king size terras, verfrissende drankjes en ijsjes aan toe en je weet waar je ons kan vinden.

Tien dagen lang, van 12u30 tot middernacht.
Hoogpoort 9.

THE MANUFACTORY

We eindigen de leukste tien dagen van het jaar met spijt in het hart en honger in onze maagjes bij The Manufactory. Zij organiseren de laatste zondag namelijk een ‘Detox Brunch’, waar je je lever kan doen herleven met gezonde ‘anti-kater tapas’.

Zondag 28 juli, 12u tot 15u.

 

Meer info