Deze 9 wijnbars móet je ontdekken - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Deze 9 wijnbars móet je ontdekken

Ona

Gent

Hier kan je onze vaststelling meteen heel letterlijk nemen: toen koffiebar Panorama de deuren sloot, opende Ona haar gelijknamige wijnbar op diezelfde plek. Ze streeft ernaar wijn naar elke Gentenaar te brengen en snobisme een heel eind achterwege te laten. Bij Ona vind je wijnen van kleine boeren, geen grote wijnhuizen.

Meer info

Divin

Antwerpen

Sepi, sommelier van het jaar (en ook wel bekend als jurylid uit Mijn Pop-uprestaurant), richtte Divin op: een wijnbar waar je ook kleine gerechtjes kan proeven én een shop waar je de beste wijnen, natuurlijke producten en delicatessen kan kopen. Ze mixt haar eigen roots met andere culturen en dat zie je ook in het interieur.

Meer info

L'Aperi Vino

Hasselt

Dit is een echte Wine & Food Bar: eentje zoals er in Italië veel zijn, maar in onze Lage Landen is het best wel een zeldzaamheid te noemen. Alle wijnen zijn er per glas te drinken en de Italiaanse (én Spaanse) charcuterie en hapjes worden à la minute bereid. De Italiaanse sfeer krijg je er trouwens voor niets bij!

Meer info

Bar Estivo

Nijlen

Bar Estivo (letterlijk vertaald: zomerbar) is een zuiders terras dat aansluit aan de enoteca van Vini Divino. Er is een uitgebreid aanbod aan Italiaanse wijnen en het bordje antipasti sluit perfect aan bij je zorgvuldig uitgekozen glas. Ook de cocktails op basis van prosecco doen het uitstekend als de zon schijnt!

Bar M

Aartselaar

In Bar M neem je de tijd voor een goed glas wijn (of whiskey of gin) en bijpassende bar bites. Op geregelde basis kan je hier ook terecht voor workshops en tasting (denk: whiskey tasting, cocktails shaken…). DJ’s zorgen voor sfeervolle jazzy beats.

Meer info

Etiquette

Brussel

Als je binnenstapt bij Etiquette, sla je als wijnliefhebber toch even een hartslag over. Hier kies je, of probeer je te kiezen, uit meer dan 250 referenties. Handig om te weten: er is ook een hoek met wijnen goedkoper dan twaalf euro!

Meer info

Balthazar

Sint-Truiden

Niet de band, wel de wijnbar lokt ons naar Sint-Truiden. Zowel voor een lekkere barista koffie of een wijn uit de brede selectie ben je hier aan het perfecte adres. Het interieur zit er trouwens vol curiosa (ga op zoek naar de verschillende soorten opgezette dieren)…

Meer info

Botticelli

Nieuwpoort

Naast Italiaanse gerechten recht uit de keuken van la mamma, vind je bij Botticelli heerlijke, aangepaste wijnen. De keuze is zo ruim dat het meteen ook de eyecatcher is van de zaak: een muur vol wijnen. Op het terras is het zalig vertoeven in de zomer!

Meer info

Les Trésors

Gent

Bij Bernard van Les Trésors vind je een originele collectie wijnen die toegankelijk is voor iedereen. Specialisatie van de zaak zijn de natuurlijke wijnen met biologisch geteelde druiven. De zaak levert wijn aan toprestaurants als Publiek en De Vitrine in Gent, maar ook aan L’épicerie du Cirque in Antwerpen.

Meer info