Geniet van de laatste zon op deze terrassen - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Geniet van de laatste zon
op deze terrassen

Vooruit

Gent

Het Vooruit Café is al langer een vaste waarde in Gent, maar eerlijk gezegd zijn we er sinds de komst van hun terras écht niet meer weg te slaan. Boven de buitenbar vind je een torentuin: bijzondere planten die buiten de lijntjes kleuren (de ‘Green Bastards’) scheren er de hoogte in. Hier kom je duidelijk om van de zon te genieten in een origineel kader. Kleurrijke stoeltjes bieden bovendien een prachtig uitzicht op de Gentse straten.

Meer info
terrassen gent vooruit

BLT

Antwerpen

BLT staat voor brunch, lunch en tapas. En vooral dat laatste klinkt dubbel zo aangenaam als de zon in het land is. Of wat dacht je van Eggs sunny side up? Bijna letterlijk … Schuif aan op de zachte kussentjes van de buitenbank tegen de vitrine!

Meer info
terrassen antwerpen blt

Als ik mijn ogen toedoe ben ik in Honoloeloe

Mechelen

Je waant je haast aan het strand bij deze bier- en lunchzaak in hartje Mechelen. Als ik mijn ogen toedoe ben ik in Honoloeloe onderscheidt zich niet enkel met een originele naam, maar ook met mooie houten klapstoeltjes en geïmproviseerde tafeltjes (lees: bierbakken). Een ideale pitstop tussen het shoppen door.

Meer info
terrassen mechelen honoloeloe

Café Walvis

Brussel

Een vaste waarde in de Dansaertstraat: het vernieuwde, no-nonsense café Walvis brengt een mengelmoes aan mensen samen. Het terras en interieur is in één woord te beschrijven: supergezellig. Ons advies? Nestel je neer en ontdek de echte Brusselse couleur locale.

Meer info
terrassen brussel café walvis

Bar Bidon

Gent

De hele dag zon op het terras van Bar Bidon: de koffiebar/fietsenhandel aan de Gentse Beestenmarkt voorziet naast warme drankjes ook frisse homemade limonades. Ideaal om van te slurpen in een van de uitnodigende ligstoelen.

Meer info
terrassen gent bar bidon

KingKongCoffee

Hasselt

Voor échte koffie ben je bij KingKongCoffee aan het juiste adres: slow coffee, double espresso, machiatto of flat white? Hier vind je enkel the real deal. Het kleurrijke terras is dan ook ideaal om van het zwarte goud te genieten.

Meer info
terrassen hasselt kingkongcoffee

Broers van Julienne

Antwerpen

De natuur is hier prominent aanwezig: het terras van Broers van Julienne is omgeven door groen, wat perfect samenvalt met het vegetarische en biologische concept. Geniet van een zomerse salade in dit compact stukje groene oase middenin ’t Stad.

Meer info
terrassen antwerpen broers van julienne

Le Peloton de Paris: Bicycle Bar

Mechelen

Peloton de Paris is de perfecte pitstop voor de sportievelingen onder ons. De Provençaalse binnentuin van deze fietsbar is de ideale ontspanning na een lange tocht, maar uiteraard is de ‘gewone’ voetganger ook welkom voor een fris biertje of kleine hap.

Meer info
terrassen mechelen peloton de paris

Bar Jan Cremer

Gent

Het oorspronkelijk saaie Kramersplein is al even een terras rijker – en daar zijn we blij om! Bar Jan Cremer is een populaire plek voor studenten die tussen de lessen door zin hebben in een pintje of een heerlijk belegde bagel. Maar ook Gentenaars vonden ondertussen de weg naar de strandstoelen op het plein. Een boek bij de hand, een fris aperitief en gratis pindanootjes op het tafeltje naast jou: je waant je snel op een exotische plek

Meer info
terrassen gent bar jan cremer

Wasbar

Kortrijk

De was doen was nog nooit zo ontspannend als bij Wasbar Kortrijk, één uit de reeks van hippe wasserettecafés. Je wacht er op je was in één van de felgele designstoelen op het terras. Sit back and relax!

Meer info
terrassen wasbar kortrijk

Coffeelabs

Antwerpen

Wellicht een van de grootste dakterrassen van Antwerpen: op het ruime terras van Coffeelabs, vlakbij de Meir, vergeet je de stadsdrukte even. Kom er ontbijten, brunchen, lunchen of gewoon iets fris drinken in de volle zon.

Meer info
terrassen antwerpen coffeelabs

Kwint

Brussel

Aan de Brusselse Kunstberg vind je het unieke terras van Kwint. Bestel een aperitief in het loungegedeelte en blijf er meteen tot de avond hangen om iets te eten. Het panoramisch uitzicht krijg je er gratis bij en is een bezoekje meer dan waard.

Meer info
terrassen brussel

Felix Pakhuis

Antwerpen

Zicht op Linkeroever én het MAS? Dat kan alleen op het terras van Felix Pakhuis aan het Willemsdok. Hier kan je bovendien een heerlijke gehaktbal van Balls & Glory krijgen. De strandstoelen staan er voor het grijpen!

Meer info
terrassen antwerpen