De gezondste hotspots op een rijtje! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

De gezondste hotspots op een rijtje!

Zukini

Gent

De meest recente, supergezonde nieuwkomer in de Arteveldestad. Zukini is een saladebar die je doet watertanden. Je stelt je salademix zelf samen à la minute of je gaat voor één van de heerlijke suggesties. Zachtgegaarde rosbief met blauwekaasdressing, Mediterraanse falafel met tzatzikidressing of gerookte zalm met romige soja-balsamicodressing?

Meer info

Knees to Chin

Brussel

Bij Knees to Chin ga voor de perfecte ‘rice paper rolls’. Het unieke concept komt van de Vlaamse Roxane, die de inspiratie haalde uit Vietnam. Je vindt er ook heerlijk water – ja dat lees je goed… Ga en ontdek! Afsluiten kan met home-made ice-cream!

Meer info

Dolma

Elsene

Bij Dolma vind je elke dag een gevarieerd aanbod aan 100% vegetarische gerechten. Volle, kruidige smaken en levendige kleuren staan hier centraal. Er is ook een ruim assortiment in biowijnen en theesoorten die perfect overeenstemmen met de keuken.

Meer info

Lokaal

Gent

Twee jongeheren die de wereld net dat tikkeltje groener willen maken: je vindt ze in Gent bij Lokaal. Het vegetarich eet- en theehuis laat mensen even tot rust komen. De omgeving wisselt regelmatig dankzij het ‘plantenasiel’. Alles wat op tafel verschijnt is gemaakt met zo ‘lokaal’ mogelijke ingrediënten.

Meer info

Raw Salad Company

Antwerpen

Raw Salad Company kaapt de prijs weg voor de meest praktische take-away-salade. De salades worden on the spot gechopped en dat maakt het makkelijk om gewoon al wandelend met één vork in de hand te lunchen. Ideaal tijdens een (korte) middagpauze!

Meer info

Mammouth

Brussel

Naast ‘Diego de cactus’ vind je bij Mammouth 100% home made lekkers. Saaie ‘smoskes’ worden voorgoed vergeten zodra je de zelfgemaakte broodjes met origineel beleg probeert – kip tandoori met korianderhummus! Ook de quiche van het huis en soep met een twist smaken naar meer.

Meer info

Broers van Julienne

Antwerpen

Stoofpotjes, quiches, salades en warme of koude groentengerechten: het hoeft niet te verbazen dat De Broers van Julienne een vaste waard is in ’t Stad. Vooral het terras en de tuin vormen de perfecte setting om lekker en gezond te eten op een zonnige dag!

Meer info

Bia Mara

Brussel

Vrijdag visdag! Bia Mara is Iers voor seafood dus het spreekt voor zich dat je in deze gezellige fish & chips-resto de verste vis proeft. De huisstijl werd ontworpen door een Londense designstudio en de street-food sfeer is aangenaam aanwezig. Wie toch liever helemaal veggie gaat, kan de groentenbereidingen proberen.

Meer info