De beste hotspots voor carnivoren - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

De beste hotspots voor carnivoren

M-Eatery

Mechelen

Liefhebbers van een lekker mals gegrild stukje vlees of vis mogen in hun handen wrijven met de Mechelse M-Eatery. Het vlees wordt er bereid op een Josper: de allernieuwste rage op houtskool in de culinaire wereld én de favoriet van vele chefs. Het strakke interieur werd verzorgd door Anneke Crauwels en Ariane Van Craen van AnA-architecten die hun inspiratie haalden bij soortgelijke zaken in het hoge Noorden en in New York.

Meer info

Món

Antwerpen

Ook bij Món vind je de Josper terug, die alle goede eigenschappen van zowel een grill als een barbecue combineert. Het gebruik van de speciaal ontworpen houtskoolsoort zorgt voor een typerende, intense smaak. Het interieur van Món met het eikenbalkenplafond brengt je meteen in de juiste sfeer. Let ook op gebeeldhouwde, levensechte rundskop aan de muur…

Meer info

The Thrill

Genk

Dit is het nieuwste restaurant van Limburgse topchef Rik Vandersanden in Genk. Bij The Thrill zit je gezellig rond de grote haard, terwijl de heerlijke geuren je oerinstincten aanwakkeren. Wat ligt er op de rooster? Een breed assortiment aan steaks.

Meer info

Colonel

Brussel

Bij Colonel krijg je rundsvlees van topkwaliteit. Charolaise, Aubrac en Salers zijn maar enkele rassen die er op de grill worden bereid. Daarnaast specialiseert Colonel zich ook in andere Franse, culinaire producten: worst van Aveyron, Sint-Jacobsnoten uit Dieppe of allerlei verfijnde kazen. Het interieur is ook een bezoek waard: de vloer is gemaakt van ovengebakken tegels, de muur bestaat uit steenmozaïek en de banken zijn bedekt met leer.

Meer info

Carcasse

Koksijde

Hendrik Dierendonck, de kwaliteitsslager met nationale faam, opende midden januari een vleesrestaurant in Koksijde. In Carcasse wordt je onder gedompeld in een wereld van zowel bekende als nieuwe vleesbereidingen. Hier werken ze van nose to tail. De open keuken en het zicht op de koelruimte met meerdere karkassen laten je meteen ontdekken waar het hier allemaal om draait: puur vlees, dat met liefde en zorg bereid werd.

Meer info

Jack O'Shea

Brussel

De Ierse rock-slager Jack O’Shea is al langer een legende dankzij zijn slagerijen in het Brusselse. Nu opent hij Chophouse: een restaurant waar je de beste steaks proeft – van de Irish Angus tot de Japanse Wagyu. Op zondag is een brunchformule: voor dertig euro vul je de magen met een wel héél stevig ontbijt.

Meer info

Poule et Poulette

Antwerpen

Bij Poule et Poulette staat één ingrediënt centraal: de kip. En ook dat kan al eens smaken op de barbecue of de gril. De kip wordt hier artisanaal op houtvuur gebraden. Het restaurant won in 2014 de Bronzen Palm voor beste restaurantconcept van België. Ook de houten constructies met opgestapelde zitplaatsen zijn een bezoekje aan het restaurant waard. In de Poule et Poulette-shop vind je trouwens alle juiste ingrediënten om thuis zelf aan de slag te gaan!

Meer info

Balls & Glory

Gent, Antwerpen, Brugge

De ballen van Wim Ballieu hoeven geen introductie meer. Wie zin heeft in een gigagehaktbal met heerlijke vulling (denk: krieken, asperge, appel, pepersaus…) gaat naar één van de Balls & Glory’s in Gent of Antwerpen!

Meer info